FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.45 // 13.11.2020

FC Honka kiinnitti kolme lupaavaa nuorta - ”Meitä on osin ihan aiheestakin kritisoitu”

FC Honka kiinnitti kolme lupaavaa nuorta - ”Meitä on osin ihan aiheestakin kritisoitu”

Kuva: Juha Tamminen

FC Hongan edustusjoukkue saa vahvistusta omasta akatemiajoukkueesta, kun nuoret Matias Rale, Ville Koski ja Niilo Saarikivi laittoivat nimensä monivuotisiin edustusjoukkueen pelaajasopimuksiin.

Kolmikko kuului päättyneellä kaudella Kakkosessa Honka Akatemian avainpelaajiin. 19-vuotias Matias Rale pelasi 15, 18-vuotias Ville Koski 12 ja 17-vuotias Niilo Saarikivi 14 ottelussa.

Kaikki kolme olivat kauden aikana mukana myös Veikkausliigajoukkueen kokoonpanossa, ja Saarikivi ja Koski pääsivät tekemään myös liigadebyyttinsä.

– Olen tyytyväinen tehtyyn jatkosopimukseen. Uusi sopimus mahdollistaa kehittymiseni jalkapalloilijana ja antaa mahdollisuuden hypätä eteenpäin uusiin haasteisiin, Koski iloitsee seuran verkkosivujen mukaan.

Edustusjoukkueen manageri Hexi Arteva korostaa nuorten sopimusten olevan tärkeä asia.

– Meitä on osin ihan aiheestakin kritisoitu siitä, että omasta akatemiasta on ollut haastavaa nousta edustusjoukkueeseen. Historiaa ei kannata liikaa tuijottaa, mutta kylmä fakta on se, että oikeastaan vasta tänä syksynä Akatemiasta edustusjoukkueen mukaan tulleet pelaajat olivat tasoltaan sellaisia, että pystyivät harjoituksissa suoriutumaan, eivätkä pelkästään selviytymään. Siinä on vissi ero. Ville, Niilo ja Matias ovat kaikki ominaisuuksiltaan meille sopivia pelaajia. He pystyvät toteuttamaan vaadittua pelitapaa ja esimerkiksi nopeudellaan tuottavat siihen jopa lisäarvoa, Arteva kommentoi.

– Olemme kyllä valmiita nostamaan vielä 1-2 pelaajaa ensi kauden joukkueeseen mikäli tarve vaatii ja yhteisiä säveliä pelaajan parhaasta mahdollisesta polusta puolin ja toisin löytyy.

Lisää uutisia