FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.45 // 11.11.2020

Teemu Tainio myöntää voitottoman putken aiheuttaneen huolia – ”Kyllä siinä on purtu hammasta”

Teemu Tainio myöntää voitottoman putken aiheuttaneen huolia – ”Kyllä siinä on purtu hammasta”

Teemu Tainiolla riitti pohdittavaa kauden aikana. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Haka säilytti sarjapaikkansa tällä kaudella sijoittuen Veikkausliigassa kymmenenneksi. Hakan päävalmentaja Teemu Tainio myöntää kauden olleen sekä itselleen että joukkueelle haastava.

Haka aloitti kautensa kymmenellä peräkkäisellä voitottomalla ottelulla. Tainio myöntää Hacast-podcastissa, että päävalmentajalle tilanne oli hankala.

- Se oli vaikea, ei sitä voi kieltää. Kilpailuhenkisenä ihmisenä, kun voittosarake näyttää kymmenen pelin jälkeen nollaa, niin kyllä siinä on purtu hammasta ja ties mitä yritettiin tehdä. Olen aina miettinyt, että jos valmentajasta tuntuu vaikealta, niin se on pelaajasta varmasti moninkertaisesti vaikeampaa. Valmentajana piti yrittää pysyä positiivisena ja se oli ehkä se vaikein. Aina, kun tuli tappioita, niin piti yrittää pysyä positiivisena, Tainio analysoi Hacastissa.

Haka pelasi vahvan loppukauden voittaen viidestä viimeisestä pelistään kolme ja pelaten kerran tasan. Ennen loppukauden putkea Haka hävisi kotikentällään RoPS:lle, jonka jälkeen Tainion mukaan puhdistettiin ilmaan joukkueen sisällä.

- RoPS-peli oli sellainen pohjakosketus, ja sen jälkeen meillä oli pelaajien kanssa tiukkasävyinen keskustelu suuntaan ja toiseen. Silloin päätimme, että pitää nostaa asiat kunnolla esille ja miten jatkamme tästä eteenpäin. Sitten voitimme Hongan vieraissa ja sen jälkeen meillä alkoi viikon breikki. Se oli mielestäni todella iso juttu, että pääsimme positiivisissa fiiliksissä viettämään viikon lomaa.

Hakalla on koossa tällä hetkellä 12 pelaajasopimusta ja uutena pelaajana ensi kaudelle mukaan liittyy Mika Hilander. Tainio valottaa, että vaihtuvuutta on tulossa, mutta katsoo joukkueen rakennusta hyvillä mielin.

- Olen tosi luottavainen, että saamme erittäin iskukykyisen joukkueen ensi kaudelle. Haluamme vahvistaa tätä joukkuetta ja muuttaa tätä joukkuetta dynaamisempaan suuntaan. Yksi asia, joka sitä jo parantaa on se, että tämä oli isolle osalle ensimmäinen kausi Veikkausliigassa, niin hekin nostavat varmasti tasoaan, Tainio muistuttaa.

Hakan pelaajat palaavat harjoituksiin joulukuun 7. päivä.

Lähde: Hacast
Lisää uutisia