AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
vko.44 // 5.11.2020

"Nuoret ovat ansainneet vastuunsa" - Wiss tyytyväinen Ilveksen kauden päätökseen

"Nuoret ovat ansainneet vastuunsa" - Wiss tyytyväinen Ilveksen kauden päätökseen

"Jallu" katsoo luottavaisena kohti tulevaa. (Kuva: Juha Tamminen)

Ilves ja FC Honka kohtasivat päätöskierroksella Ratinassa. Borjas Martin vei vierailijat nopeaan johtoasemaan, mutta 17-vuotias Ilves-kasvatti Maksim Stjopin oli pitelemätön. Nuorukainen iski kaksi komeaa maalia, ja Naatan Skyttä sekä Joona Veteli täydensivät 4–1-lukemat.

Ilveksen päävalmentaja Jarkko Wiss oli tyytyväinen siihen, että jääkiekkotermein mailaa ei puristettu liian tiukasti. Ratinassa nähtiin hieno jalkapalloilta etenkin kotiyleisön kannalta.

– Pelaajilla on tapana itse kasata paineet pään sisällä. Nyt sellaisesta ei niin tarvinnut murehtia, kun sarjasijoitus oli jo selvä. Nuoret pelasivat vapautuneesti. Hieno voitto, Wiss kertoo.

– Alun ihmettelyn jälkeen päästiin peliin mukaan. Ehkä aluksi kunnioitimme vastustajaa liikaakin. Ottelun edetessä pelasimme omilla vahvuuksillamme.

Ilveksen juniorituotanto on määrällisesti ja laadullisesti Suomen parhaimmistoa. Edustusjoukkue alkaa hyötyä koko seuran laaja-alaisesta osaamisesta. Omia kasvatteja oli avauksessa seitsemän ja koko ottelun aikana kentällä yhdeksän.

– Aloituksen keski-ikä oli alle 21 vuotta. Se antaa uskoa Ilveksen toimintaan niin edustuksessa, kuin junioreissa. Tällä voitolla on isompi symbolinen merkitys kuin vain kolme pistettä sarjassa, Wiss alleviivaa.

Maksim Stjopin oli yksi onnistujista kahdella komealla maalillaan.

– "Maksilla" on poikkeukselliset ominaisuudet ja hänessä on paljon samaa, kuin Naatan Skytässä. Vihdoinkin Stjopinilla on ollut pidempi onnistunut ja yhtäjaksoinen harjoittelujakso alla. Talvella oli vielä kaikenlaista lastenvaivaa.

Ilveksellä on edessä johtavien pelaajien sukupolven vaihdos, ja keskiviikkoillan perusteella suunta pysyy positiivisena.

– Nuoret ovat ansainneet vastuunsa. Kauden mittaan moni on näyttänyt kakkosjoukkueessa ja poikamaajoukkueissa, että kehityskäyrä on vahvasti nousussa. Pallollinen pelaaminen on aika hienon näköistä. Nyt onkin sitten pitkä talvi aikaa kehittää etenkin fyysisiä ominaisuuksia.

– Pikkuhiljaa syntyy uusia johtajia. Se tulee tekemisen ja työn arvostamisen kautta, Wiss päättää.

Lisää uutisia