AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.44 // 4.11.2020

Simo Valakarista KuPS:n uusi päävalmentaja

Simo Valakarista KuPS:n uusi päävalmentaja

Simo Valakari jatkaa valmentamista Kuopiossa. (Kuva: Juha Tamminen)

Kuopion Palloseura ja Simo Valakari ovat solmineet 1+1-vuotisen päävalmentajasopimuksen. Valakari aloittaa työnsä maanantaina 9. marraskuuta.

Valakari on 47-vuotias entinen Suomen maajoukkueen keskikenttäpelaaja. Käpylän Pallon kasvatti edusti pelaajaurallaan maajoukkuetta 32 A-maaottelussa.

Päävalmentajana Valakari aloitti Åbo IFK:n luotsina, jota hän käskytti kauden 2010. Seuraavat kaksi kautta hän valmensi menestyksekkäästi Käpylän Pallon juniorijoukkueita.

Valmennusurallaan Simo Valakari nousi koko palloilevan Suomen tietoisuuteen viimeistään Seinäjoella. Ensimmäisellä kaudellaan SJK:n päävalmentajana Valakari nosti seinäjokelaiset Ykkösestä Veikkausliigan kauden 2013 päätteeksi.

Valakarin alaisuudessa SJK nousi välittömästi Veikkausliigan huippujoukkueeksi. Ensimmäisellä pääsarjakaudellaan SJK oli Veikkausliigassa hopealla ja kaudella 2015 Seinäjoella juhlittiin mestaruutta. Valakarin viimeisellä SJK-kaudella mitalisuora täydentyi pronssilla. Kaudella 2016 SJK voitti myös Suomen Cupin.

Uudet haasteet odottivat Valakaria Norjassa vuonna 2017, kun sarjapaikastaan taistellut Tromsø IL palkkasi suomalaisluotsin pelastamaan joukkueen pääsarjapaikka. Valakari onnistui loppukauden projektissaan erinomaisesti ja tromssalaiset päättivät kauden sijalle 11.

Valakarin ja Tromssan tiet erkanivat ennen sarjakauden 2020 alkua. Seurajoukkuevalmennuksen lisäksi hän on toiminut myös Suomen A-maajoukkueen valmennusryhmässä.

Pitkäaikaisista KuPS:n kulmakivistä Ville Saxman lopettaa pelaajauransa tähän kauteen. Myös savolaistunut Ats Purje päättää uransa Suomen pelikentillä ja Ilmari Niskanen suuntasi Saksaan Ingolstadtiin syyskuun puolivälissä.

- Meillä on nyt edessä sellainen tilanne, jossa joudumme etsimään joukkueeseen uudet Saxmanit, Niskaset ja Purjet. Olemme uuden alun edessä. Tarvitsemme joukkueen uudeksi rungoksi suomalaispelaajia, jotka pystyvät luomaan joukkueen kovan ytimen useaksi vuodeksi eteenpäin. Tämän projektin vetämiseen koimme tärkeäksi saada suomalaisen valmentajan ja uskomme, että Simo Valakari on oikea henkilö tähän tehtävään, KuPS Oy:n toimitusjohtaja Jarmo Heiskanen avaa syitä valmentajavalintaan.

Lisää uutisia