AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC KTP FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK
vko.44 // 4.11.2020

​"Maali muuttaa ottelua" – IFK Mariehamn löysi voiton avaimet oikeaan aikaan

​"Maali muuttaa ottelua" – IFK Mariehamn löysi voiton avaimet oikeaan aikaan

Albion Ademi pamautti pilkulta IFK:lle tärkeän osuman. (Kuva: Juha Tamminen)

Kymmenen ottelua ilman voittoa, kuusi perättäistä tappiota – ja sitten voitto kreivin aikaan. IFK Mariehamn jatkaa Veikkausliigassa.

Pelin henki kauden päätösottelussa FC Hakaa vastaan oli IFK:lle selvä. Suora säilyminen oli omissa käsissä ja vaati voiton. Sitä IFK lähti hakemaan myös alusta saakka.

- Haka tuli peliin tietäen olevansa jo kuivilla ja että he olivat suoriutuneet isosta tehtävästä tällä kaudella. Siinä tilanteessa joukkue voi olla hiukan helpottunut ja mukavoitunut ja halusimme panna painetta heille, IFK-luotsi Lukas Syberyjski kertasi.

Tämä tuotti myös tulosta, kun Albion Ademi iski pilkulta Grönvittin johtoon.

- Maali muuttaa ottelua ja me tiedämme, kuinka raskasta on joutua takaa-ajajaksi.

Haka ei toki luovuttanut, vaan painoi etenkin avausjaksolla todella vahvasti ja vain maalivahti Oskari Forsman ja maalikehikko pitivät IFK:n johdossa.

- Meillä oli vaikeuksia heidän keskitystensä kanssa, emme saaneet niitä hallittua. Toisella jaksolla meillä oli paljon parempi kontrolli, Syberyjski mietti.

Syberyjskin mukaan tilanne tärkeässä ottelussa Turussa oli tiedossa, mutta luotto omiin vahva. Voitto kauden päätteeksi oli muutenkin helpotus.

- Sitä haluaa aina voittaa ottelut, ei pelata 0-0 tai 1-1.

vko.03 // 18.1.2021
vko.02 // 16.1.2021
Lisää uutisia