AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.44 // 3.11.2020

​Walter Viitalalle täyteen 100 Veikkausliigaottelua – "Ehdottomasti olen ylpeä"

​Walter Viitalalle täyteen 100 Veikkausliigaottelua – "Ehdottomasti olen ylpeä"

"Wade" siirtyi kolminumeroisille lukemille. (Kuva: Juha Tamminen)

Viime TPS-ottelussa teki paluun SJK-maalin tolppien väliin maalivahti Walter Viitala, joka samalla pelasi uransa 100. Veikkausliigaottelun.

Harmillisesti siitä ei tullut nollapeliä, mutta Viitala torjui ottelussa erinomaisesti muun muassa yhden läpiajon ja kertaalleen kovan vedon jopa naamallaan.

– Kyllä se aika kipeää teki, mutta ei siinä sen vaarallisempaa. Mutta nyt on vähän tärähtänyt kaveri, nauraa Viitala TPS-pelissä tehtyä naamatorjuntaa.

Sadan ottelun rajapyykin saavuttaminen maistui hienolta.

– Minä olen tosi ylpeä tuosta pelimäärästä. Se kertoo aina jostain ja jotain asioita on tehty hyvin. Varsinkin kun olin muutamia vuosia myös ulkomailla, niin se vielä vähän nostaa sen arvoa näin henkilökohtaisesti. Eli ehdottomasti olen ylpeä siitä, Viitala jatkaa.

Hiukan katkera sivumaku kuitenkin jäi SJK:n jouduttua lauantaina paluumatkalle 0-1-tappion kärsineenä.

– Tappio tuosta viime pelistä on kuitenkin jopa anteeksiantamaton. Ei saisi käydä noin. Mutta jos arvioin henkilökohtaisella tasolla, niin olen ihan tyytyväinen omaan peliini. Lisäksi tietenkin mahtava päästä pelaamaan ja pystyä auttamaan joukkuetta sitä kautta.

– Toki aika vaikeat lähtökohdat oli, kun ei ole enää mitään pelattavaa käytännössä. Mutta se merkitsi kuitenkin itselle, että ammattimaisuus pysyy, vaikka tilanne olisi sitten mikä tahansa. Laitan aina itseni likoon ja annan sata pinnaa. Se pitäisi olla se vaatimustaso kaikilla ammattilaisilla, joka tapahtumassa, Viitala painottaa.

Lisää uutisia