AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.44 // 2.11.2020

Roope Riski hehkuttaa - ”Pysyimme yhdessä vaikeinakin aikoina”

Roope Riski hehkuttaa - ”Pysyimme yhdessä vaikeinakin aikoina”

Kuva: Juha Tamminen

HJK:n kauden 2020 Veikkausliigan mestaruus sai sinettinsä sunnuntaina, kun IFK Mariehamn kaatui peräti 5-0-lukemin. Eroa kakkosena olevaan KuPS:aan on ennen keskiviikon päätöskierrosta kuusi pistettä.

Roope Riski osui sunnuntaina kahdesti ja johtaa maalipörssiä 16 osumalla. Suurimmaksi syyksi HJK:n mestaruuteen hän nimeää yhteishengen.

- Olemme hitsautuneet hyvin yhteen. Vaikeina hetkinä pysyimme yhdessä ja pääsimme yli pettymyksistä. Olemme saaneet pelin nopeasti vaikeuksien jälkeen käyntiin, Roope Riski kehui Ruudun haastattelussa.

- Olimme henkisesti vahvoja, mutta tietysti myös pelaajien laatu vaikutti. Meillä tuli penkiltäkin todella hyviä pelaajia sisään auttamaan. Siitä oli meille tällä kaudella iso hyöty.

HJK:n viime kausi oli suuriin odotuksiin nähden iso pettymys. Se vaikutti myös tähän kauteen, Riski myöntää.

- Ihan varmasti oli suurikin painolasti, varsinkin niille pelaajille, jotka täällä olivat viime kaudella. Minä ja aika moni muukin tulimme uutena ja uskon, että se helpotti asiaa. Viime vuonna mukana olleille ei varmasti ollut helppoa tulla takaisin paineiden äärelle. Mutta tätäkin asiaa kävimme läpi paljon. Mielestäni siedimme paineita aika hyvin kun ajatellaan kauden isoja pelejä.

HJK kohtaa keskiviikon päätöskierroksella FC Interin kotikentällään. Roope Riskin koko haastattelun voit kuunnella alla olevan linkin kautta.

Lähde: Supla.fi
Lisää uutisia