AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
vko.44 // 2.11.2020

Hakan Kyöstilä: ”Makseltiin vähän oppirahoja tällä kaudella”

Hakan Kyöstilä: ”Makseltiin vähän oppirahoja tällä kaudella”

Jami Kyöstilän mukaan Haka tähtää ensi kaudella korkeammalle. (Kuva: Juha Tamminen)

Viime kaudella Ykkösen ylivoimaisesti voittanut FC Haka on ennen Veikkausliigan päätöskierrosta sijalla yhdeksän ja on sarjapaikkansa jo varmistanut. Puolustaja Jami Kyöstilän mukaan nousijajoukkue hamuaa ensi kaudella korkeammille sijoille.

Hakan tavoite oli selviytyä kuuden parhaan joukkoon ja talven Suomen Cupin ottelut antoivat osviittaa siitä, että tavoite olisi realistinen. Veikkausliigassa tulokset olivat kuitenkin etenkin alkukaudesta kiven takana.

- Siinä oli monia pieniä asioita. Peli haki itseään ennen kuin se osui uomiinsa. Talvi antoi viitteitä siitä, että meillä on iskukykyinen joukkue, mutta kesä osoitti että oli vielä tekemistä. Makseltiin vähän oppirahoja tällä kaudella, mutta nyt on maksettu, niin ensi kaudella sitten sinne kuuden joukkoon, Kyöstilä miettii Hakan sivuilla.

Kyöstilän mukaan Veikkausliigan taso ei kuitenkaan tullut yllätyksenä.

- Ei se yllättänyt. Tiedostimme, että Veikkausliiga on astetta kovempi sarja kuin Ykkönen. Se näkyi vähän, ettei meillä ollut ennestään hirveästi kokemusta Veikkausliigasta. Kasvoimme kuitenkin kauden aikana.

Haka siirtyi loppukaudesta kolmen topparin alakertaan ja samalla laitapuolustajana pelaavan Kyöstilän rooli muuttui hieman. Kolmen topparin linjalla pelatessa laitapuolustajista tulee niin sanottuja wing-backeja, jotka osallistuvat hyökkäyspelaamiseen hieman hanakammin. Uusi rooli on sopinut Kyöstilälle.

- Siinä on hyökkäysroolia vähän enemmän. Siinä saa ravata laitaa edestakaisin ja kyllä siinä kilsoja tulee kasaan. Tykkään painaa laitaa, joten se rooli sopii ihan hyvin.

FC Haka päättää kautensa keskiviikkona isännöidessään IFK Mariehamnia. Ottelu alkaa kello 18.30.

Lisää uutisia