AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.43 // 30.10.2020

HJK:lle tuplamestaruus ja kakkosjoukkue Ykköseen - ”Tämä ei ole sattumaa”

HJK:lle tuplamestaruus ja kakkosjoukkue Ykköseen - ”Tämä ei ole sattumaa”

Kuva: Juha Tamminen

HJK:n kausi näyttää päättyvän isoihin juhliin. Edustusjoukkue on enää viimeistä piirtoa vaille Veikkausliigan mestari ja tilillä on jo cupin pokaali. Kakkosjoukkue puolestaan nousee kaudeksi 2021 Ykköseen.

Viime vuosi oli helsinkiläisille vaikea, mutta se on nyt unohdettu. Miltä tulevaisuus sitten näyttää? Voiko tällä joukkueella saavuttaa ensi kaudella lisää menestystä kotimaisten kenttien lisäksi Euroopassa?

- Toivotaan niin, mutta me kaikki tiedämme, että futiksessa voi tapahtua ihan mitä vain. Olen saanut seurata HJK:n toimintaa nyt vuoden ja täällä tehdään paljon hyviä asioita ja niitä on tekemässä paljon hyviä ihmisiä. Sattumaa tämä ei ole, Roope Riski toteaa Suplan Veikkausliiga-podcastissa.

- Viime kausi oli todella vaikea ja eriskummallinen. Tänä vuonna olemme ottaneet itseämme niskasta kiinni ja saavuttaneet sen mitä pitääkin.

Riski tiedostaa täysin mitä menestykseen tottuneelta seuralta ja sen pelaajilta vaaditaan. Hän ei kuitenkaan koe paineita negatiivisena asiana.

- Minusta henkilökohtaisesti on hienoa olla jengissä, missä odotukset ovat korkealla. Tuloksia pitää tulla ja se pitää varpaillaan. Muutamissa edellisissä joukkueissani ympärillä olevat eivät ole odottaneet meiltä oikein mitään. Tasapelitkin ovat olleet juhlinnan aiheita. On hienoa olla mukana tällaisessa organisaatiossa.

- Sekin helpotti tilannetta, että meillä lähti alusta alkaen Suomen cupissa hyvin kulkemaan. Jengi hitsautui hyvin yhteen ja olemmekin tehneet paljon sen eteen töitä. Me tiesimme mihin pystymme ja toteutimme sen myös.

HJK kohtaa IFK Mariehamnin vieraissa sunnuntaina ja päätöskierroksella keskiviikkona FC Interin Helsingissä. Kuuntele koko haastattelu Suplasta alla olevan linkin kautta.

Lähde: Supla.fi
Lisää uutisia