AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
vko.43 // 28.10.2020

Vitinho noussut vastuunkantajaksi HIFK:ssa

Vitinho noussut vastuunkantajaksi HIFK:ssa

Vitinho on noussut HIFK:n luottopelaajaksi. (Kuva: Juha Tamminen)

Vuodenvaihteen tienoilla HIFK julkaisi kahden uuden lainapelaajan saapumisen joukkueeseen yhteistyöseura Vejle BK:sta käynnissä olevan Veikkausliigakauden ajaksi. Toinen heistä oli taiteilijanimeä Vitinhoa käyttävä João Victor Souza dos Santos, joka edelliskesänä oli siirtynyt Tanskaan kotimaastaan Brasiliasta.

Siirtojen julkaisun yhteydessä ja Suomen Cupin otteluiden perusteella kovinkaan moni ei olisi uskonut, että Vitinho ja toinen Vejlestä tullut lainapelaaja Adama Fofana olisivat saaneet kovinkaan suuren roolin joukkueesta. Fofana otti oman paikkansa joukkueesta viimeistään heinäkuussa Veikkausliigan käynnistyttyä, mutta nuoren brasilialaisen osalta tie HIFK:n edustusjoukkueeseen oli huomattavasti kivisempi.

Vitinho aloitti Suomen vuotensa pelaamalla Suomen Cupia MYPA:n paidassa. Maaliskuussa kausi katkesi yllättäen koronaviruksen takia, ja Vitinho vietti seuraavat kolme kuukautta Helsingissä, ensin yksilö- ja myöhemmin joukkuetreenien parissa. Sarjakausien käynnistyessä nuori hyökkääjä jatkoi edelleen pelaamista myllykoskilaisjoukkueen riveissä.

HIFK:n edustusjoukkueen pelipäivän kokoonpanoon nouseminen heinäkuun lopulla Maarianhaminassa on ollut iso palkinto ja onnistuminen pitkän ja työntäyteisen tien jälkeen. Hänet oli nimetty penkille vierasotteluun IFK Mariehamnia vastaan. Tuossa ottelussa hän sai lopulta ensimmäiset peliminuuttinsa Veikkausliigassa, kun valmentajat vaihtoivat hyökkääjän kentälle maanmiehensä Erikson Carlosin tilalle ottelun 69. peliminuutilla.

– Muistoni siitä pelistä ovat hyviä. Olin tehnyt töitä pelaamalla MYPA:ssa, mutta halusin tietysti pelata tässä joukkueessa. Olin menossa hyvää vauhtia eteenpäin, tein maaleja Myllykoskella, joten odotin tilaisuuttani. Uskoin, että se hetki tulisi jonain päivänä, jolloin minun olisi käytettävä se hyväkseni, hän kertoo HIFK:n verkkosivujen haastattelussa

HIFK:n hyökkäyksessä on ollut tilaa uusille ratkaisijoille Erikson Carlosin loukkaannuttua elokuussa ja Luís Henriquen siirryttyä Vejleen syyskuussa. Vitinho on kauden aikana kasvanut vastuunkantajaksi HIFK:ssa ja on onnistunut viimeistelemään neljä maalia tämän kauden Veikkausliigassa.

– Omalta osaltani olen mielestäni antanut hyvän panoksen. Olen auttanut maalinteossa ja hyökkäyksessä. Joukkueena meidän pitää kuitenkin tehdä vielä enemmän töitä. HIFK:n kaltaisen joukkueen kuuluisi olla ensimmäisenä, toisena tai vaikka kolmantena, mutta aina sarjataulukon kärkipäässä. Sen jälkeen kaikki on mahdollista, Vitinho sanoo.

Koko haastattelu on luettavissa täältä.

Lisää uutisia