AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
vko.43 // 28.10.2020

FC Interin Kouassivi-Benissan: ”Urani tähän mennessä opettavaisin ja tärkein vuosi”

FC Interin Kouassivi-Benissan: ”Urani tähän mennessä opettavaisin ja tärkein vuosi”

Kuva: Juha Tamminen

FC Interin Kevin Kouassivi-Benissan valmistautuu kauden huipennukseen positiivisin mielin. Vuosi on ollut rikkonainen, vaikea, mutta myös onnistunut ja opettavainen.

21-vuotias Kevin Kouassivi-Benissan debytoi Veikkausliigassa HJK:n paidassa kaudella 2018. Viime vuonna hän pelasi loppukauden lainalla RoPS:ssa ja tänä vuonna koko sesongin FC Interissä. Peliaikaa on tullut 19 liigaottelussa ja tehoja yksi maali ja neljä maalisyöttöä.

- Olen tästä vuodesta ihan positiivisin mielin, vaikka se onkin ollut niin rikkonainen. Olemme kaikki joutuneet miettimään entistä tarkemmin, miten huollamme kroppaa ja muutenkin asioita kentän ulkopuolella. Tämä on ollut urani tähän mennessä selkeästi opettavaisin ja tärkein vuosi, laituri toteaa Palloliiton verkkosivujen mukaan.

Suomen cupia pelattiin talvella, mutta korona venytti liigakauden alun aina heinäkuulle saakka. Kouassivi-Benissan muistaa tarkkaan kuinka haastavia kuukaudet epätietoisuudessa olivat.

- Seura kuitenkin tuki ja meillä oli esimerkiksi Zoom-treenejä. Niiden avulla joukkuehenki pysyi ja tilanne tuntui melkein normaalilta, kun saimme palata harjoituksiin. Arjen sisällä on ollut tilanteita, joissa joutuu toimimaan erilailla, mutta varsinkin otteluruuhkassa sen lopulta melkein unohti. Futarin ja urheilijan elämään kuuluu paljon sopeutumista.

Nuori pelaaja on kiitollinen joukkueen tuesta. Huumori on säilynyt ja ollut iso voimavara.

- Silloin kun ei olla yhdessä, niin pelkät joukkueen whatsapp-ryhmän viestit voivat auttaa. Keksimme myös erilaista huumoria ja pystymme heittämään läppää tästäkin tilanteesta. Aika ei käy tylsäksi, joukkueessamme on niin erilaisia persoonia, hän naurahtaa.

Lue koko haastattelu Palloliiton verkkosivuilta alla olevan linkin kautta.

Lähde: Palloliitto.fi
Lisää uutisia