AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
vko.42 // 25.10.2020

SJK:n toistaiseksi ainoasta mestaruudesta tasan viisi vuotta - "Voittaminen ei ikinä ole helppoa"

SJK:n toistaiseksi ainoasta mestaruudesta tasan viisi vuotta - "Voittaminen ei ikinä ole helppoa"

"Mehu" tuulettaa mestaruuden ratkaissutta maalia lokakuussa 2015. (Kuva: Juha Tamminen)

Sunnuntaina 25.10. noin klo 14:45, vuonna 2015, SJK nosti Suomen mestaruusveistosta Seinäjoen Keskuskentällä. Kerta oli SJK:lle ensimmäinen ja toistaiseksi ainoa.

SJK kohtasi tuolloin FF Jaron mestaruuden ratkaisseessa ottelussa, ottelu alkoi klo 13:00 ja Keskuskentälle saapui 6011 katsojaa. Se on edelleen SJK:n ja Keskuskentän yleisöennätys. SJK voitti ottelun 2-0. Avausmaali syntyi ottelun ensimmäisellä minuutilla ja toinen vain vähän ennen päätösvihellystä. Koko viikon ajan, oli Seinäjoen yritykset ja ihmiset osoittaneet seuralle tukeaan, liimailemalla spontaanisti SJK:n logoa esittäviä kuvia kotien ja yritystensä ikkunoihin. Koko kaupunki eli mukana tuona päivänä ja viikkona.

– Juuri tänä aamuna vaimo näytti kuvan siltä aamulta, kun meillä oli vielä vauva kotona. Ei se kyllä ikinä unohdu, vaikka toisaalta kun katsoo taaksepäin, niin onhan tässä jo aika pitkä aika siitä. Aika on niin suhteellista. Joskus sitä unohtaa nauttia hetkistä ja menee vain eteenpäin, sanoo SJK:n nykyinen kapteeni ja tuolloin mestaruuden ratkaisseen maalin tehnyt Mehmet Hetemaj.

– Kyllä silloin sinä päivänä oli aika odottavainen olo ja perhosia vatsassa. Onneksi peli alkoi silloin aikaisin, naurahtaa Hetemaj.

Hetemajn aikaisen johtomaalin ja Roope Riskin 2-0-osuman jälkeen loppuvihellys vapautti joukkueen juhlimaan mestaruutta, joka myös vaati voiton, sillä kakkosena pisteen päässä ollut RoPS voitti myös oman ottelunsa.

– Siinä hetkessä kaikki jännitykset, energiat, ilot ja surut purkaantui. Meillä oli siinä ollut kuitenkin raskas vuosi, eikä voittaminen ole ikinä helppoa, sanoo Hetemaj.

SJK juhli ensin kannattajiensa kanssa kentällä ottelun jälkeen, mistä kannattajat siirtyivät Seinäjoen yöhön ja joukkue Wallsportille saunomaan. Lopulta koko kaupunki juhli yhdessä tuona sunnuntaina Sokos Hotel Lakeudessa, missä oli koko alakerroksen ravintolatilat varattu juhlia varten. Paikalla oli useita satoja ihmisiä.

– Oltiin ensin fanien kanssa juhlimassa ja sitten siitä Wallsportille. Wallsportilla me oltiin joukkueen kanssa keskenämme ja katsottiin niitä maaleja ja videoita kaudesta varmaan tuhat kertaa. Sieltä mentiin Lakeuteen ja vielä vähän lopuksi yökerhoon. Hyvät juhlat ja pokaali pysyi ehjänä, mikä on varmaan ihan hyvä asia, nauraa Hetemaj.

Lisää Hetemajn mestaruusmuistoja alla olevan lähdelinkin kautta.

Lisää uutisia