AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.42 // 23.10.2020

FC Honka ja Etelä-Espoon Pallo yhteistyösopimukseen

FC Honka ja Etelä-Espoon Pallo yhteistyösopimukseen

Kuva: Juha Tamminen

FC Honka ja Etelä-Espoon Pallo ovat solmineet sopimuksen, jolla määritellään seurojen välinen yhteistyö ja pelaajien siirtyminen seurojen välillä. Yhteistyön tavoitteena on rakentaa jokaiselle pelaajalle yksilöllisesti paras ja laadukkain mahdollinen pelaajapolku kohti pelaajan omaa huippua parhaissa mahdollisissa olosuhteissa.

Seurojen välillä siirtymisen kannalta pelaajan etu on ensisijainen. Päätökset siirtymisestä seurasta toiseen tehdään aina pelaajan etua ajatellen. Siirtyvien pelaajien kehitystä seurataan ja siitä raportoidaan molemmille seuroille. Tarkkailu ja raportointi toteutetaan uudessa ryhmässä vähintään yhden vuoden ajan. Seurannan tavoitteena on varmistaa pelaajan pärjääminen, kehittyminen sekä arjen parantuminen uudessa ryhmässä.

– Tämä on todella hieno päänavaus uuden strategiamme yhden päävalinnan suhteen. FC Hongan uuden strategian yksi päävalinta on alueellinen vastuunkanto, missä tavoitteenamme on toimiva, yhdessä kehittyvä, laaja seurayhteisö. Honka on seurayhteisön osaamista kehittävä, haluttu ja arvostettu kumppani sekä valtakunnallisestikin merkittävä lajin kehittäjä. Uskon, että espoolaisten seurojen yhteistyöllä meillä on saavutettavissa jotain todella suurta ja koko seurayhteisölle kilpailuetua tuottavaa toimintaa. FC Hongan ja EsPan yhteistyö on hyvä alku tähän työhön, kertoo FC Honka ry:n toiminnanjohtaja Petri Harainen Hongan sivuilla.

EsPan tavoite on olla Hongan paras kasvattajaseura. Mittarina tälle käytetään Hongan edustusjoukkueisiin siirtyvien pelaajien lukumäärää. Muiden mittarien käyttö on myös mahdollista. EsPan rooli tässä yhteistyössä on toimia laadukkaana alueellisena kasvattajaseurana.

– Olen erittäin tyytyväinen sopimukseen; saamme oman pelaajapolkumme päähän Suomen korkeimman sarjatason sekä laadukkaan yhteistyökumppanin. Samalla tunnistamme kaikkien osapuolten toiminnan sekä pelaajan arjen laadun, joka on myös edellytys laadukkaalle yhteistyölle. Yhteistyöstä tekee ainutlaatuisen myös se, että pelaajien siirtymiset tapahtuvat molempiin suuntiin, mikä vain kulloinkin on pelaajan edun kannalta paras mahdollinen vaihtoehto. Odotan innokkaasti yhteistyötä, sen kehittämistä ja syventämistä yhdessä FC Hongan ja Esport Hongan kanssa, toteaa Etelä-Espoon Pallo ry:n hallituksen puheenjohtaja Jussi Mononen.

FC Honka ja Esport Honka haluavat tarjota Espoon ja Länsi-Uusimaan seurojen nuoriso- ja huippuvaiheen ikäluokkien lahjakkaimmille pelaajille laadukkaimman mahdollisen pelaajapolun, jossa pelaajalla on aito mahdollisuus saavuttaa oma huippunsa parhaissa mahdollisissa olosuhteissa ja valmennuksessa. Honka toimii tässä yhteistyössä huippu- ja nuorisovaiheen pelaajakehittäjän roolissa.

– Yhteistyössä on voimaa. Uskon vahvasti siihen, että espoolaisista ja länsiuusimaalaisista seuroista saadaan muodostettua yhteistyön ja yhdessä tekemisen verkosto. Meille huippuvaiheen toimijana tämä malli ja rooli sopii kuin nenä päähän. Olemme valmiit myös käyttämään henkilöresursseja tähän.

– EsPa on meille läheinen ja tärkeä seura. Yhteistyö on jo valmiiksi laajaa ja monipuolista. Tämän sopimuksen myötä pääsemme sitä entisestään laajentamaan ja monipuolistamaan. Meidän silmään EsPa näyttäytyy laadukkaana ja hyvin johdettuna seurana, jolla on tämä hetki ja tulevaisuuden suunnitelmat hyvin hallussa, kuvailee Esport Hongan manageri Hexi Arteva.

EsPa ja Honka tarjoavat Palloliiton valmennuskoulutusta yhdessä ja alueellisesti. Seurat kouluttavat valmentajiaan aktiivisesti. Seurat etsivät aktiivisesti malleja yhteisten aamuharjoitusten, valmentajavaihtojen, valmennusresurssien sekä mentoroinnin toimintamalleiksi. Molempien seurojen tavoitteena on kehittää valmennusta yhdessä.

Seurat kehittävät espoolaisia jalkapallon olosuhteita yhdessä ja yhteistyössä. Tavoitteena on saavuttaa tilanne, jossa olosuhteet vahvistavat ja tukevat seurojen ja niiden pelaajien kehittymistä. Seurat jakavat aktiivisesti toisilleen tietoa olosuhteista ja niiden kehittymisestä.

FC Hongan ja EsPan välisellä yhteistyöllä tavoitellaan myös Esport Hongan tunnettuuteen positiivisesta kasvua, Veikkausliigan ja Kansallisen liigan kotiotteluiden yleisömäärien sekä jalkapallon merkittävyyden että harrastajamäärän kasvua Espoossa.

Lisää uutisia