AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
vko.42 // 22.10.2020

HIFK piti toiveensa elossa kuudennesta sijasta – ”Meidän on tehtävä oma työmme”

HIFK piti toiveensa elossa kuudennesta sijasta – ”Meidän on tehtävä oma työmme”

Mike Keeneyn mielestä HIFK:lla olisi ollut paikkoja lisäosumiin. (Kuva: Juha Tamminen )

HIFK palasi voittojen tielle seitsemän peräkkäisen voitottoman ottelun jälkeen voittamalla kotikentällään RoPS:n 1-0 (0-0). Samalla HIFK pysyy tiukasti taistelussa kuudennesta sijasta.

HIFK:lla oli ottelussa paikkoja myös lisämaaleihin, mutta tällä kertaa joukkueelle riitti Foday Mannehin toisen puoliajan alussa tekemä osuma.

– Tiesimme saavamme tänään mahdollisuuden luoda paikkoja, ja siihen olemme eniten keskittyneet tämän viikon treeneissä. Pääsimme pressaamaan hieman korkeammalta tänään. Ensimmäisellä puoliajalla paikkoja ei ollut monia ja vastustaja sai tietysti buustia siitä, että peli pysyi maalittomana tauolle asti. Foday (Manneh) tuli tauon jälkeen kentälle ja teki maalin toisella tai kolmannella kosketuksellaan. En uskonut sen jäävän illan ainoaksi maaliksi, mutta emme vastustajan virheistä avautuneista paikoista huolimatta päässeet rokottamaan heitä enää lisää, sanoi HIFK:n valmentaja Mike Keeney HIFK:n sivuilla.

Taistelu kuudennesta sijasta tulee käymään tiiviinä sarjan loppuun asti FC Lahden, HIFK:n ja SJK:n välillä. Asetelmat ovat todella herkulliset FC Lahden ja HIFK:n kohdatessa runkosarjan viimeisellä kierroksella marraskuun ensimmäisenä päivänä, mutta Keeney kertoo HIFK:n keskittyvän omaan peliinsä.

– Ei meidän ole oikeastaan syytä miettiä muuta kuin sitä, mihin itse pystymme vaikuttamaan. Mikäli muiden otteluiden tulokset menevät meidän kannalta suotuisasti, se on tietenkin hieno asia, mutta ensisijaisesti meidän on tehtävä oma työmme. Se tulee olemaan meidän pääfokuksemme. Tiedossa on hieno, cup-finaalin kaltainen peli, Keeney sanoo.

Lisää uutisia