FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.42 // 21.10.2020

​U19-poikien EM-jatkokarsinnat peruttu

​U19-poikien EM-jatkokarsinnat peruttu

Kuva: Juha Tamminen

Suomen U19-poikien (2001) EM-turnaus sai päätöksensä, kun UEFA:n hallitus perui lopullisesti niin jatkokarsinnat kuin lopputurnauksenkin.

Euroopan jalkapalloliitto UEFA siirsi kesällä jatkokarsinnat marraskuulle 2020 ja lopputurnauksen maaliskuulle 2021. Koronatilanteet jatkuessa Euroopassa vaikeana UEFA:n hallitus katsoi, että turnausmuotoisten kilpailujen järjestäminen tässä tilanteessa on erittäin vaikeaa ja järjestelyiden osalta ongelmallista.

Tämän pohjalta UEFA:n hallitus päätti tiistaina, että kilpailu perutaan kokonaan niin jatkokarsintojen kuin lopputurnauksen osalta. Suomi oli selvittänyt tiensä jatkokarsintaan, mutta näin ollen kilpailu myös Suomen osalta on päättynyt.

Koska kilpailun oli määrä toimia myös karsintana vuoden 2021 20-vuotiaiden MM-lopputurnaukseen, joka tämän hetken tiedon mukaan pelataan suunnitellusti Indonesiassa toukokuussa 2021, UEFA:n hallitus päätti samalla, että Euroopan viisi paikkaa määräytyvät ikäluokan rankingin perusteella. Näin ollen MM-lopputurnaukseen paikat saavat Englanti, Hollanti, Italia, Portugali ja Ranska.


Lisää uutisia