FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.42 // 21.10.2020

Matias Vainionpää noussut isoon rooliin SJK:ssa: "On tämä ollut itselleni hieno kausi"

Matias Vainionpää noussut isoon rooliin SJK:ssa: "On tämä ollut itselleni hieno kausi"

Matias Vainionpää pelaa todellista läpimurtokautta. (Kuva: Juha Tamminen)

Yksi kauden yllättäjistä SJK:ssa on ollut juuri tässä lokakuussa 19 vuotta täyttänyt puolustaja Matias Vainionpää, joka on esiintynyt jo 13 Veikkausliigan ottelussa.

Ennen tätä kautta Vainionpäällä ei ollut yhtään ottelua SJK:n edustusjoukkueessa. Viime kaudella Kakkosessa SJK Akatemian mukana hän pelasi vain kahdeksassa ottelussa avauskokoonpanossa. Nyt Vainionpää on kuitenkin noussut edustukseen ryminällä ja samalla on tullut tehtyä myös debyytti Suomen U21-maajoukkueessa. Debyyttimaali Veikkausliigassa ja maajoukkueessa odottaa vielä itseään, vaikka sekin on ollut lähellä.

– On tämä ollut itselleni hieno kausi tähän asti, kun on päässyt edustusjoukkueessa pelaamaan tosi paljon. Siihen päälle nuo maajoukkuekuviot sekä siellä saanut kovia pelejä, niin on ollut hienoa kyllä, kommentoi Vainionpää.

– FC Lahti pelissä taisi pallo käydä jo maaliviivalla, mutta pitää uskoa, että se debyyttimaalikin vielä tulee. Katsotaan mihin kohtaan se napsahtaa, Vainionpää nauraa.

Vainionpää oli mukana viime sunnuntaina, kun SJK kaatoi IFK Mariehamnin 3-2 tuloksella.

– Me kyllä vähän tehtiin se itselle turhan vaikeaksi, mutta toisaalta, ihan kiva se on peli tuolla tavallakin voittaa. Joten kyllä se hyvältä tuntui silti, vaikka se nyt ei meiltä ihan paras peli ollutkaan. Tärkeät pisteet, ja ei sillä nyt ole väliä kuinka niitä otetaan, kunhan vain otetaan kolme pistettä joka matsista. Se oli hieno esimerkki tästä meidän motosta, että ei luovuteta koskaan, sanoo Vainionpää.

SJK:lla on tuon voiton ansiosta edelleen saumat nousta mukaan ylempään loppusarjaan ja torstaina tuleva ottelu Ilvestä vastaan on sitä ajatellen tärkeä.

– Ehdottomasti tosi tärkeä ottelu. Mutta näistä peleistä ainakin itse pelaajana nautin eniten, että pelissä on panosta. Joten innolla odotan kyllä torstaita. Kun on iso panos, niin sen jännityksen pystyy kääntää energiaksi, Vainionpää kommentoi.

– Siellä on maajoukkuekavereitakin vastassa. Mikael Almén ja Naatan Skyttä. Mukavia kavereita ja kiva nähdä heitä taas. Skyttä on pienessä tilassa tosi taitava pelaaja. Ei anneta sille palloa, niin sillä hänet pysäytetään. Niin se hoituu, nauraa Vainionpää.


SJK-Ilves OmaSp Stadionilla torstaina 22.10. kello 18.30.

Lisää uutisia