AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
vko.41 // 18.10.2020

Hakan Häkkinen nautti Pikkuhuuhkajien komennuksesta

Hakan Häkkinen nautti Pikkuhuuhkajien komennuksesta

Jonas Häkkinen oli iloinen kutsusta Pikkuhuuhkajiin. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Hakan Jonas Häkkinen oli Pikkuhuuhkajien matkassa, kun joukkue kohtasi EM-karsintaotteluissa Pohjois-Irlannin ja Tanskan. Pelikentän puolella Häkkiselle ei tullut vastuuta, mutta muuten hän piti kokemusta antoisana.

Kun kutsu joukkueeseen kävi, ei mies miettinyt hetkeäkään lähteäkö mukaan.

– Sain viestin missä kysyttiin, että lähdenkö mukaan, niin vastasin heti kyllä, Häkkinen kertoo Hakan sivuilla.

Joukkue kokoontui ensin Helsingissä missä joukkue harjoitteli pariin kertaan. Sen jälkeen edessä oli lento Pohjois-Irlantiin. Saarilla valmistautumisaikaa oli kolme päivää ennen ottelua isäntämaata vastaan.

Häkkinen oli ottelussa kokoonpanossa, mutta joutui katselemaan koko ottelun penkiltä. Suomi otti ottelusta hienon 3-2-voiton.

Ottelun jälkeen joukkue treenasi vielä kerran Pohjois-Irlannissa ja sen jälkeen lensi Tanskaan valmistautumaan pariksi päiväksi ennen, kuin kohtasi lohkon voiton nyt varmistaneen Tanskan.

– Tässä ottelussa pelattiin tosi hyvin ja mahdollisuudet oli parempaankin. Meillä oli muutama loistava maalipaikka ja muun muassa Marcus Forss osui kertaalleen tolppaan. Toki täytyy myöntää, että Tanskalla on ehdottomasti paras joukkue.

Häkkinen itse ei ollut tässä ottelussa kokoonpanossa, mutta muistelee reissua ja kaiken kaikkiaan omaa aikaansa juniorimaajoukkueen mukana lämmöllä. Hyvät muistot on myös joukkueen valmentajasta, Hakallekin tutusta Juha Malisesta.

– Juha tekee asiat pelaajille tosi helpoksi. Se esittää asiat niin, että jokainen tietää mitä pitää tehdä ja sitten osataan toteuttaa se.

Pikkuhuuhkajilla on vielä marraskuussa ottelu Maltaa vastaan ja sinne Häkkinen on valmis lähtemään, mikäli kutsu käy. Sen jälkeen aika nuorten maajoukkueissa on ohi ja tulevaisuus siltä osin avoin maajoukkueuran suhteen.

Nyt keskittyminen on kuitenkin täysin Hakan loppukaudessa, minkä suhteen tavoitteet ovat selvät.

– Tästä eteenpäin lähdetään hakemaan kaikki pisteet mitä pystyy. Hoidetaan nyt homma, kun se on meidän omissa käsissä, eikä päästetä otetta lipsumaan.

– Tässä joukkueessa on ollut hyvä henki. Tänään oli erityisen paljon hymyä kopissa ja voitto auttaa aina pitämään hyvää virettä yllä, mies kertoili lauantain treenien jälkeisiä tunnelmia.

Lisää uutisia