AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
vko.41 // 13.10.2020

Jakob Tånnander viihtynyt hyvin Hakassa ja Suomessa – ”Sauna on Suomessa kaikin mahdollisin tavoin parempi”

Jakob Tånnander viihtynyt hyvin Hakassa ja Suomessa – ”Sauna on Suomessa kaikin mahdollisin tavoin parempi”

Jakob Tånnander nauttii suomalaisesta saunakulttuurista. (Kuva: Juha Tamminen)

Maalivahti Jakob Tånnander liittyi FC Hakan mukaan kesällä lainasopimuksella HJK:sta. Ruotsalainen Tånnander on viihtynyt hyvin sekä Suomessa että Hakassa.

Tånnander teki talvella HJK:n kanssa sopimuksen ja siirtyi kesällä FC Hakaan lainalle. Ennen Suomeen siirtymistä 20-vuotias maalivahti pelasi Malmö FF:ssä ja oli käynyt seuran akatemian. Tånnanderin sopimus Malmö FF:n kanssa päättyi viime kauteen ja läpimurto edustusjoukkueeseen jäi tekemättä. Sen jälkeen syntyi kontakti Suomeen ja hän teki talvella 1+1-vuotisen sopimuksen HJK:n kanssa.

- Minulta kysyttiin olisinko kiinnostunut menemään HJK:hon ja kävin siellä muutaman päivän tutustumassa seuraan ja olosuhteisiin. Sen jälkeen päätin tehdä heidän kanssaan sopimuksen ja nyt olen Hakassa lainalla, Tånnander avaa päätymistään Suomeen ja Hakaan.

Hakan toinen maalivahti Michael Hartmann pelasi Ruotsissa muutaman kauden ennen siirtymistään Suomeen ja kehui suomalaista saunaa. Tånnander yhtyy kollegansa sanoihin.

- Sauna on Suomessa kaikin mahdollisin tavoin niin paljon parempi kuin Ruotsissa. Saunakulttuuri on niin erilainen. Suomessa saunaan mennään viihtymään, juttelemaan ja rauhoittumaan. Ruotsissa yleensä käydään vain nopeasti hieman lämmittelemässä. Siinä kulttuurissa on valtava ero, vertailee Tånnander Hakan sivuilla.

Heti siirryttyään Hakaan Tånnander otti torjuntavastuun ja on viihtynyt myös kentän ulkopuolella.

- Valkeakoski ei ole kovin iso paikka ja ihmiset ovat ottaneet minut hyvin vastaan. Joukkueeseen ja Valkeakosken elämänrytmiin oli helppo päästä sisälle. Sain heti vastuuta täällä, joten kaikki on mennyt hyvin, Tånnander kiittelee.

FC Hakan ottelut jatkuvat parin viikon tauon jälkeen perjantaina, kun Tehtaan kentälle saapuu TPS. Turkulaiset ovat kolme pistettä Hakaa jäljessä pelin vähemmän pelanneena, joten panokset perjantai-illan kohtaamiseen ovat huipussaan.

- Voitto on ainoa asia mikä merkitsee. Se on kaikista tärkeintä. TPS:aa vastaan tulee varmasti tiukka peli ja meidän on taisteleva siinä ottelussa kovaa.

FC Haka-TPS perjantaina 16.10. Tehtaan kentällä kello 18.30 alkaen.

Lisää uutisia