AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
vko.40 // 8.10.2020

"Yritetään auttaa ja tsempata toisiamme" - kilpailutilanne ajaa SJK-maalivahteja eteenpäin

"Yritetään auttaa ja tsempata toisiamme" - kilpailutilanne ajaa SJK-maalivahteja eteenpäin

Jesse Öst nauttii kovasta kilpailusta. (Kuva: Juha Tamminen)

SJK:ta kaudesta 2018 lähtien edustanut Jesse Öst ja täksi kaudeksi mukaan Norjan Sandefjordista liittynyt Walter Viitala, muodostavat kivikovan maalivahtikaksikon, joista kumpaankin voi luottaa avauskokoonpanoa valittaessa.

Kilpailu pelipaikasta ajaa molempia myös eteenpäin positiivisella tavalla.

– Kilpailutilanne on kova, mistä minä tykkään. Olen tottunut siihen koska minä ja [Mihkel] Aksalu kilpailtiin kaksi vuotta putkeen. Kun kilpailu on näin kovaa niin täytyy olla parhaimmillaan koko ajan. Jokaiset treenit ja pelit täytyy vetää hyvin että saa jatkaa maalissa. Minulla ja Wadella on samanlainen tilanne kuin minulla ja Aksalulla oli. Jos tulokset ja peli menee hyvin niin ei vaihdeta maalivahtia. Onneksi molemmat olemme fiksuja ja tiedetään tilanne. Yritetään auttaa ja tsempata toisiamme, kertoo Jesse Öst.

– Tietenkin kilpailutilanne on aina kehittävä ja se laittaa yrittämään aina enemmän. Se on ihan peruskauraa ollut jo ihan tuolta maailmalta, joten siihen on tottunut. On ollut hienoa pelata SJK:n paidassa. Tietenkin se pelimäärä mitä olen pelannut, on ollut kaltaiselleni kilpailijaluonteelle pettymys. Mutta sellaista tämä on ja toivottavasti pystyn näyttämään, että olen peliminuuttien arvoinen, sanoo Walter Viitala.

Tällä kaudella 29-vuotias Öst on pelannut kaksikosta hieman enemmän, Veikkausliigassa 11 ottelua, kun 28-vuotias Viitala on pelannut kuusi Veikkausliigan ottelua.

– Ne pelit mitä olen pelannut, niin ovat menneet mielestäni mainiosti ja omalta osaltani olen ollut tyytyväinen. Sitä kautta olisi tietenkin odottanut, että olisi tullut peliminuutteja vielä jopa enemmän, mutta katsotaan miten tämä loppukausi tästä kääntyy. Kovat on halut näyttää ja auttaa joukkuetta. Uskon ainakin, että pystyn auttamaan joukkuetta, Viitala jatkaa.

SJK:n maalivahtivalmentaja Luis Fernando - "Luffe" - on molempien valmentajana, mutta pidempi kokemus hänen kanssaan työskentelystä on Östillä.

– Minulla on ollut Luffe maalivahtivalmentajana kohta kolme vuotta. Hän on todella pätevä valmentaja ja loistava tyyppi. Hän vetää meille aika usein rankkoja treenejä, mistä minä tykkään. Monet luulee, että me maalivahdit vaan seisotaan maalissa, mutta se on kyllä ihan toista, nauraa Öst.

– Käytän aika paljon omaa aikaa jalkapallon katsomiseen. Katson melkein kaikki Veikkausliigan pelit. Samalla kun katson pelejä niin scouttaan joukkueitten taktiikoita ja tottakai pelaajia. Se auttaa todella paljon omaan pelaamiseen, kun tietää miten vastustajat pelaa. Katson myöskin meidän omia pelejä ja miten itse olen pelannut. Kaikki hyvät asiat mitä olen tehnyt peleissä ja myöskin huonot jutut. Niistä yritän ottaa oppia, ettei tapahdu samoja juttuja uudestaan, Öst sanoo.

Myös Viitala käyttää valmistautumiseen paljon omaa aikaansa.

– Yleensä vastustajia analysoidaan palavereissa, joissa koko joukkue on mukana. Luffen kanssa sitten katsotaan vielä joitain pätkiä. Enemmän kuitenkin omatoimisesti analysoin pelaamistani, sillä tykkään siitä, jatkaa Viitala.

– Haluaisin tähän vielä kehua Luffen vetoja ja tatsia. Hänellä on meidän joukkueen helposti parhaat potkut. Mutta sen te varmaan kaikki tiedättekin jo, sanoo Öst vielä lopuksi.

Lisää uutisia