AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC KTP FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK
vko.40 // 5.10.2020

Hakan Ojala löytänyt rentouden – ”Pelaaminen on ollut taas nautinnollista”

Hakan Ojala löytänyt rentouden – ”Pelaaminen on ollut taas nautinnollista”

Salomo Ojala on selättänyt alkukauden vaikeudet. (Kuva: Juha Tamminen)

Ykkösen maalikuninkuuden viime kaudella voittanut FC Hakan hyökkääjä Salomo Ojala on selättänyt alkukauden vaikeutensa ja alkanut löytää pelirytmin.

Ykkösen maalikuninkaaseen kohdistuivat luonnollisesti isot odotukset. Talvikausi oli Ojalalle kuitenkin vaikea, sillä hän kuntoutui polvivammasta. Vastoinkäymisten sävyttämä valmistautumiskausi näkyi myös alkukauden peleissä.

- Se vaikutti tosi paljon. Talvella olisi pitänyt tehdä fysiikkaa ja treenata kovaa, mutta en pystynyt muutamaan kuukauteen edes juoksemaan. Vaikka polvi parani, niin se oireili silti edelleen ja kyti samalla takaraivossa. Minulla oli hirveä hinku päästä tositoimiin, ja kovat odotukset niin henkilökohtaisesti kuin muiltakin. Veikkausliiga on kovempi sarja kuin Ykkönen, ja jos ei ole ihan huippukunnossa, niin se näkyy. Alkukausi oli sen takia todella vaikea. Lisäksi minulla oli alkukesästä paha allergia, johon sain uusia lääkkeitä, jotka eivät toimineet yhtään. Tuntui, että oli koko ajan paljon pientä vaivaa, Ojala kertoo Hakan sivuilla.

Viime aikoina Ojalan pelaamisessa on näkynyt viime kaudelta tuttua tehokkuutta ja maaleja on syntynyt tällä kaudella kolme. Ojala myöntää, että pelaaminen on menossa parempaan suuntaan.

- Alkukaudesta oli sellaista yliyrittämistä ja puristamista. Fysiikkani ei ollut kohdillaan, mutta kun pääsin loukkaantumisen yli fyysisesti ja henkisesti, niin pelaaminen on taas tullut luonnostaan ja on ollut taas nautinnollista.

Tällä kaudella Ojala on muodostanut Hakan hyökkäysmiehityksen Eero Markkasen kanssa. Samalla Ojalan rooli on hieman muuttunut. Välillä Ojala on aloittanut yksin piikissä, välillä hänellä on ollut Markkanen rinnallaan ja toisinaan Ojala on pelannut pykälän alempana kymppipaikalla Markkasen ollessa yksinäisenä piikkinä.

- Kun pelaamme kaksin puhtaasti kärjessä, niin mielestäni yhteistyömme on toiminut hyvin. Tykkään pelata Eeron kanssa, sillä hän on kokenut ja fiksu pelaaja. Kymppipaikalla pelatessa pitää olla vähän puolustavampi, kun emme ole yhtä dominoivia kuin Ykkösessä. Se ei ole sopinut omille vahvuuksilleni niin hyvin enkä ole hirveästi boksin läheisyydessä. Se on varmaan myös näkynyt. Mutta kun olen päässyt pelaamaan omalla paikallani piikissä, niin jälkikin on ollut ihan hyvää.

Viime viikolla Haka vietti pientä lepohetkeä ennen loppukauden tärkeää rutistusta. Hakan seuraava peli on 15.10., kun Tehtaan kentälle saapuu vastustajaksi TPS. Hakan voittotili on kotikentän osalta vielä avaamatta tämän kauden osalta. Edellinen kotipeli päättyi 0-2-tappioon RoPS:lle, jonka jälkeen päävalmentaja Teemu Tainion mukaan "puhdistettiin pöytää". Ojalan mukaan joukkue uhkuu taisteluhenkeä loppukauden peleihin.

- Vähän mietittiin koko joukkueena ja pelaajien kesken, että miksei peli ole toiminut kotikentällä. Kävimme vähän perusasioita läpi ja saimme sanottua sanottavamme. RoPS-peli heitettiin sen jälkeen romukoppaan. Kaikki on omissa käsissä ja loppukauteen lähdetään uudella taistelulla.

vko.03 // 18.1.2021
Lisää uutisia