AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.39 // 3.10.2020

"Erittäin vahva suoritus joukkueelta" - Koskela iloitsi cup-mestaruudesta

"Erittäin vahva suoritus joukkueelta" - Koskela iloitsi cup-mestaruudesta

Kapteeni Nikolai Alho vastaanotti Antero Nymanin muistopalkinnon. (Kuva: Juha Tamminen)

HJK juhli 14. kertaa Suomen Cupin mestaruutta lauantaina kaadettuaan FC Interin maalein 2-0.

Vuoden 2020 finaaliottelu oli tasainen taistelu. HJK oli erittäin terävä heti ottelun alussa, ja jo neljännellä minuutilla HJK sai kulman, jonka Lucas Lingman keskitti tarkasti etutolpalle. Roope Riski oli paikalla ja sijoitti pallon siististi maalin kattoon. Klubi siirtyi aikaisessa vaiheessa 1-0 johtoon.

– Maalit muokkaavat aina ottelua, ja teimme aikaisen maalin, joten sen jälkeen saatiin keskittyä enemmän puolustamiseen kuin normaalisti, mutta samaan aikaan, kun Inter on laadukas pallollinen joukkue, he rupesivat ottamaan aikaisessa vaiheessa isoja riskejä ja hyökkäämään leveällä kentällä yhdeksällä pelaajalla. Se avasi meille hyviä tilanteenvaihtosaumoja, mistä olisimme voineet luoda lisääkin paikkoja, analysoi HJK-luotsi Toni Koskela.

Inter vei ottelun pallonhallinnan, mutta Klubi piti ex-HJK-valmentaja José Riveiron luotsaaman joukkueen pois vaarallisilta maalipaikoilta.

– Jos mietimme meidän puolustamista, ja kun Inter on sarjassa meidän jälkeen luonut tilastollisesti toiseksi eniten maalipaikkoja, niin puolustimme Interin käytännössä ilman maalipaikkoja. Se on erittäin vahva suoritus joukkueelta, toteaa Koskela.

Toinen maali syntyi Klubin vahvasta vastahyökkäyksestä. Nikolai Alho katkaisi Aleksi Paanasenristipallon ja vapautti Riku Riskin etenemään oikealla laidalla. Riku Riski pelasi pallon keskellä Rasmus Schüllerille, joka näki hienosti selkäpuolellaan etenevän Atom Tanakan syötti tälle rankkarialueen reunalle. Atom ampui terävästi ja Henrik Moisanderin torjunnasta kimmonneen pallon kävi siirtämässä maaliin kukas muukaan kuin Roope Riski. Klubi siirtyi 2-0 johtoon.

Lisää uutisia