FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.39 // 30.9.2020

KuPS havittelee Eurooppa-liigan lohkopaikkaa torstaina Romaniassa – ”Ottelu on meille uusi haaste”

KuPS havittelee Eurooppa-liigan lohkopaikkaa torstaina Romaniassa – ”Ottelu on meille uusi haaste”

KuPS on yhden voiton päässä Eurooppa-liigan lohkovaiheesta. (Kuva: Juha Tamminen)

Suomen mestarijoukkue Kuopion Palloseura jyrää väkevästi niin Veikkausliigassa kuin eurokentilläkin. Vahvasti hyökkäävä KuPS pelaa torstai-iltana merkittävän ja tärkeän euro-ottelun, jossa on panoksena jatkopaikka Eurooppa-liigan loppusyksyn lohkovaiheeseen. Romanialainen huippujoukkue CFR Cluj ja KuPS kohtaavat neljännen karsintavaiheen playoff-ottelussa, joka pelataan UEFA:n määräysten mukaisesti suljettujen ovien takana ilman yleisöä. Ottelu alkaa kello 18.30 Suomen aikaa.

Torstainen ottelu pelataan yksiosaisena lopulliseen ratkaisuun saakka eli tarvittaessa taistellaan jatko-ottelu ja lauotaan mahdollinen rangaistuspotkukilpailu voittajan ratkaisemiseksi. Uusintaottelua tai toista osaottelua ei pelata. Ottelun voittaja etenee Eurooppa-liigan lohkovaiheeseen, jonka ensimmäinen ottelukierros pelataan torstaina lokakuun 22. päivänä.

KuPS matkusti keskiviikkona suoralla charter-lennolla Romaniaan. Edessä tulee olemaan iso ja kova pelillinen haaste. Kuopiolaiset kohtasivat muutamia vuosia takaperin romanialaisen CS Gaz Metan Mediasin, joten jonkinlaista tuntumaa sikäläiseen jalkapalloiluun on aiemmin saatu. Romania tunnetaan kovana keskieurooppalaisena jalkapallomaana ja torstai-iltana pelataan tavanomaisesta sarjapelistä poikkeava erilainen ottelutapahtuma kovalla kansainvälisellä huipputasolla.

- Me odotamme peliä innolla. Cluj on erittäin hyvä ja kokenut joukkue, joka pelaa Euroopassa joka vuosi. Ottelu on meille uusi haaste. Cluj on hyvä joukkue ja niin olemme mekin. Pelaajille tulee olemaan kokonaan uusi kokemus pelata tällä tasolla ja se on todella iso peli meille kaikille, niin joukkueelle kuin koko seurallekin, päävalmentaja Arne Erlandsen pohtii torstaisen ottelun ennakkoasetelmia kuopiolaisten sivuilla.

KuPS on pelannut aiempina vuosina täysin tasaväkisiä kansainvälisiä pelejä mm. tanskalaista FC Kööpenhaminaa ja puolalaista Varsovan Legiaa vastaan. KuPS on pelannut näissä peleissä hyvää jalkapalloa niin koti- kuin vieraskentilläkin ja kovista otteluista on otettu myös hyvää oppia. Slovan Bratislava ja Suduva joutuivat nyt taipumaan voitontahtoisten kuopiolaisten edessä ja samanlaista suoritustasoa tarvitaan torstainakin, jotta iso tavoite onnistuttaisiin saavuttamaan.

- Yhdessä yksittäisessä ottelussa on kaikki aina mahdollista. Meidän pitää esittää ottelussa parastamme. Cluj'lla on vankka joukkue, paljon kokeneita vakiopelaajia ja vakiintunut kokoonpano, päävalmentaja muistuttaa.

Lisää uutisia