FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.39 // 30.9.2020

Interin Elias Mastokangas: "Cupilla on iso merkitys minun silmissäni"

Interin Elias Mastokangas: "Cupilla on iso merkitys minun silmissäni"

Elias Mastokangas tähtää tiukasti cupin mestaruuteen. (Kuva: Juha Tamminen)

Vahvaa kautta FC Interin riveissä pelaava Elias Mastokangas odottaa jo vesi kielellä lauantaita ja Suomen Cupin finaalia.

19-vuotiaalla Mastokankaalla on edessään ensimmäinen Suomen Cupin finaaliottelu, kun Inter saa vastaansa HJK:n.

– Ensimmäinen finaalimatsi, tulee kyllä iso matsi. Minä ainakin odotan ihan tosi innolla. Ja kun pääsee vielä pelaamaan kotistadionilla, niin mikäs sen parempaa!

- Aina kun Suomen Cupin pelit alkaa, niin mietin, että nyt laitetaan sata lasiin. Minulla on aina ollut kova halu päästä pelaamaan Suomen Cupin finaaliin ja laittaa mitali kaulaan. Haluan pelaajana voittaa erilaisia kilpailuja, ja Suomen Cup on todellakin yksi niistä. Suomen Cupilla on iso merkitys minun silmissäni.

Mastokangas oli kahdella maalillaan yksi Interin suurista sankareista Suomen Cupin välieräottelussa. Hyökkääjä on luottavainen, että maaleja syntyy myös finaalissa.

– Kun maalihanat aukeaa, niin ne aukeaa sitten kunnolla. Pitää vaan päästä paikoille ja laittaa pallo pussiin. Tietysti pitää myös uskoa siihen omaan tekemiseen ja taktiikkaan.

Mastokangas arvottaa HJK:n vastustajana hyvin korkealle. Hän tietää, että lauantaina edessä on erittäin kova ottelu, jossa mitään ei tule ilmaiseksi.

– HJK on iso seura Suomessa ja aina hyvä vastustaja. Uskon kuitenkin, että meillä on joukkueessa enemmän sydäntä ja taistelutahtoa.

Oman joukkueensa vahvuuksien lisäksi Mastokangas toivoo, että kotiyleisö olisi ottelussa mukana suurella tunteella ja auttaisi sinimustat voittoon. Mastokangas lähettää faneille lämpimät terveiset.

– Tulkaa paikalle nauttimaan, tällaista ei saa kovin usein kokea. Pitäkää ääntä ja kannustakaa, niin saadaan yhdessä aikaan sellainen flow, että kaikki nauttivat ottelusta aivan täysillä.


Suomen Cupin finaali FC Inter - HJK lauantaina 3.10. kello 14.00 Veritas Stadionilla.

Lisää uutisia