AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
vko.39 // 30.9.2020

Hakan Hartmann: ”Emme ole löysäilleet missään vaiheessa”

Hakan Hartmann: ”Emme ole löysäilleet missään vaiheessa”

Michael Hartmann sai tililleen ensimmäisen voiton Veikkausliigassa. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Haka nappasi sunnuntaina tärkeän voiton kaataessaan vieraskentällä FC Hongan 2-1. Voitto oli koskilaisille kauden kolmas ja pisteitä on nyt kasassa yhteensä 15. Hakan maalivahti Michael Hartmannin mukaan joukkueen usko ei ole kuitenkaan horjunut, vaikka pisteet ovat olleet ajoittain tiukassa.

Honka-voitto oli Hartmannille samalla ensimmäinen Hakan maalilla Veikkausliigassa, sillä aiemmissa voitoissa maalia vartioi Jakob Tånnander.

- Se oli iso helpotus. Ihmiset eivät näe sitä ulospäin, mutta sekä pelaajat että valmennus tekee koko ajan kovaa töitä tulosten eteen. Emme ole löysäilleet missään vaiheessa, vaan olemme koko ajan jatkaneet työntekoa. Pallo ei ole aina pomppinut meille ja meille on tullut virheitä, mutta olemme uskoneet itseemme. Honka-voitto oli siinä mielessä todella tärkeä ja hyvä palkinto, Hartmann toteaa Hakan sivuilla.

Hartmann aloitti kauden Hakan maalilla, mutta Tånnanderin tultua lainasopimuksella HJK:sta, ruotsalaisvahti syrjäytti Hartmannin penkille. Honkaa vastaan hän sai tilaisuutensa ja käytti sen hyväkseen.

- Me kaikki olemme täällä auttaaksemme joukkuetta menestymään. Jakob on loistava maalivahti sekä tyyppi ja hän sopii hyvin mukaamme. Hän on ammattimainen ja kova harjoittelemaan, mikä puskee taas minua eteenpäin. Totta kai se oli kova paikka joutua penkille, mutta täytyy vain uskoa siihen, että saa näyttöpaikan ja olla valmiina, kun se tulee. Tiedän, että kaikki päätökset tehdään joukkueen parasta ajatellen eikä siinä auta kuin pysyä positiivisena ja valmiina.

Honka-ottelun jälkeen Hakan pelaajille koitti viikon mittainen loma, jonka jälkeen edessä on runkosarjan viimeinen rypistys.

- Nyt on hyvä hetki levätä hieman ja tulla sitten vahvana takaisin loppukauteen.

Hakalla on runkosarjaa jäljellä neljä ottelua. Seuraavan kerran Haka pelaa 15.10., kun Tehtaan kentälle saapuu vieraaksi TPS.

Lisää uutisia