AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
vko.39 // 29.9.2020

Hakan Hartmann piti päänsä kylmänä rankkarissa – ”Olin rauhallinen ja luottavainen”

Hakan Hartmann piti päänsä kylmänä rankkarissa – ”Olin rauhallinen ja luottavainen”

Michael Hartmann oli isossa roolissa Hakan voitossa. (Kuva: Juha Tamminen)

Maalivahti Michael Hartmann oli FC Hakan sankari sunnuntaisessa ottelussa FC Honkaa vastaan, kun hän torjui ottelun lisäajalla rangaistuspotkun. Hartmann kertoi olleensa luottavainen ja levollinen ennen rankkaria.

Hartmannin ja Hakan kannalta ottelu olisi saattanut saada hyvin erilaisen käänteen ottelun 28. minuutilla, kun Hongan Nasiru Banahene tuli suoraan nappulat edellä Hartmannin jaloille ja sai tilanteesta suoran punaisen kortin. Onneksi Hartmann ei kuitenkaan loukkaantunut, vaan pystyi jatkamaan peliä.

- "Mamba" [Henri Malundama] antoi pallon tulla ja olin valmistautumassa syöttämään palloa hänelle. Ehdin nähdä Banahenen olevan tulossa napit edellä kohti ja yritin ehtiä hyppäämään ajoissa pois tieltä, ettei jalkani olisi kiinni nurmessa, Hartmann käy läpi ulosajoon johtanutta tilannetta Hakan sivuilla.

- En tiedä mitä hän ajatteli, mutta varmaan hän tuli katkaisemaan syöttöä. En usko, että kukaan pelaaja yrittäisi vahingoittaa toista tahallaan. Onneksi en loukkaantunut tilanteessa ja tuomari oli tilanteessa ajan tasalla ja antoi ansaitun punaisen kortin, Hartmann jatkaa.

Tilanne oli samalla ottelun kulminaatiopiste. Honka oli vain muutamaa minuuttia aiemmin mennyt ottelussa johtoon ja tilanteen jälkeen Haka pääsi miehen ylivoimalle.

- Et luonnollisestikaan yritä hakea vastustajalle ulosajoa, mutta tuo oli täysin selvä tilanne ja se muutti ottelun luonteen. Honka on erittäin hyvä joukkue ja siitä oli meille hyötyä, että pääsimme pelaamaan yhden miehen ylivoimalla.

Haka käyttikin tilaisuutensa hyväkseen, kun ensin Antto Hilska tasoitti juuri ennen taukovihellystä ja toisella puoliajalla Salomo Ojala puski Hakalle voittomaalin. Hartmann oli vahvasti mukana myös ottelun toisessa ratkaisuhetkessä, kun Honka sai rangaistuspotkun ottelun viimeisillä sekunneilla. Amerikkalaisvahti piti päänsä kylmänä ja torjui Lucas Kaufmannin yrityksen ja Haka pääsi juhlimaan tärkeää voittoa.

- Kun näin, että Honka sai rankkarin, olin rauhallinen ja luottavainen. Olimme Paulin [maalivahtivalmentaja Pauli Jussila] kanssa käyneet läpi Hongan rankkarivetäjiä ja mihin he yleensä laukovat, joten olin hyvin valmistautunut. Päätin kulman johon aavistan ja yritin tehdä tilanteen vetäjälle mahdollisimman vaikeaksi pysymällä pitkään paikallani. Sain käteni hyvin pallon tielle ja sitten ehdin vielä huitaista paluupalloa, jonka "Popo" lopulta putsasi pois. Se oli upea hetki, Hartmann kertaa rankkaritorjuntaansa.

Lisää uutisia