FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.39 // 28.9.2020

"Suunnitellut asiat eivät näkyneet kentällä" - RoPS-luotsi Mannila ei selitellyt

"Suunnitellut asiat eivät näkyneet kentällä" - RoPS-luotsi Mannila ei selitellyt

Mikko Mannila joukkoineen vetää nyt hiukan henkeä. (Kuva: Juha Tamminen)

RoPS joutui tunnustamaan HJK:n paremmakseen maanantaina Bolt Arenalla loppunumeroiden oltua tylyt 4-0.

Jälleen hyvin nuorella kokoonpanolla liikkeellä ollut RoPS lähti rohkeasti haastamaan. Vaikka avausjakson numerot olivat rovaniemeläisittäin tylyä luettavaa, pystyi RoPS luomaan myös uhkaa.

Isäntä HJK:n viimeistelytarkkuus oli kuitenkin vieraille liikaa. Erityisesti Roope Riskin ja Rasmus Schüllerin osumat kelpaisivat minkä tahansa jalkapallosarjan kuukausikoosteisiin.

- HJK on kotonaan hyvä pallollinen joukkue. Meidän pelisuunnitelma oli puolustaa tiiviisti ja sitä kautta luoda tuskaa HJK:lle, RoPS:n päävalmentaja Mikko Mannila kertaili.

- Mutta en onnistunut meidän tämän päivän joukkueen organisoinnissa, jotta olisimme saaneet suunniteltuja asioita näkymään myös kentällä.

Heti HJK:n avausmaalin jälkeen RoPS:lla oli vaiheensa nousta takaisin peliin. Pelin kuitenkin käytännössä ratkaisi avausjakson viimeisellä minuutilla Roope Riski, joka pääsi laukomaan rangaistusalueen sisällä suoraan Atomu Tanakan pudottamaan palloon.

- Avausmaalin jälkeen meilläkin oli hyvää mylläkkää, Mannila myönsi.

- Meidän olisi täytynyt käyttää ne hetket paremmin, jotta olisimme voineet ahdistaa HJK:ta enemmän. Kuitenkin kaikki tietävät, että he pelasivat tässä ottelussa suurien paineiden alla.

Ottelun loppunumerot viimeisteli toisella jaksolla reilun minuutin kentällä ollut, vasta 17-vuotias Kai Meriluoto.

RoPS:n kannalta loppunumeroissa ei jäänyt jossiteltavaa. Poissaolojenkin vuoksi lähtökohdat otteluun olivat vaikeat, ja HJK on selkeästi tämän kauden mestarisuosikki.

- Loppunumeroista huolimatta pystyimme hetkittäin puolustamaan hyvin, näki RoPS-valmentaja Mikko Mannila.

- Pojat ovat tehneet kovan työn näiden kolmen ottelu aikana, jonka olemme olleet yhdessä. Nyt puhalletaan hetki ja jatketaan kohti seuraavia pelejä. Taistelu jatkuu.

Lisää uutisia