vko.38 // 27.9.2020

FC Haka yllätti FC Hongan Espoossa (FC Honka-FC Haka 1-2)

Salomo Ojala teki voittomaalin. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Haka yllätti FC Hongan Espoossa lukemin 2-1. Macoumba Kandji vei Hongan johtoon, mutta Antto Hilska ja Salomo Ojala käänsivät kamppailun Hakalle.

Honka oli lähellä siirtyä johtoon yhdeksännellä peliminuutilla. Javi Hervasin kulmapotku meni Haka-puolustuksen läpi, mutta Haka-vahti Michael Hartmann onnistui juuri ja juuri pitämään maalinsa puhtaana.

15. minuutilla Mac Kandji harhautti laidalla puolustajan ja pelasi matalan keskityksen boksiin, mutta Jonas Häkkinen ehti katkoon. Honka sai avausmaalinsa 25. minuutilla. Demba Savage syötti Kandjin läpiajoon ja hyökkääjä viimeisteli varmasti keltamustat johtoon.

Honka joutui miesalivoimalle 28. minuutilla, kun Nasiru Banahene, ajettiin ulos kentältä.

Miesalivoimasta huolimatta Honka oli lähellä tuplata johtonsa ennen taukoa. Edmund Arko-Mensah keskitti, mutta Kandjin pusku meni maalin ohitse. Hetkeä myöhemmin Kandji laukoi itse hieman maalin yli.

Haka tuli vieä avausjakson lisäajalla tasoihin, kun Antto Hilska onnistui ohittamaan Tim Murrayn. Näin tauolle mentiin tasalukemissa 1-1.

Avauskokoonpanoon noussut Arko-Mensah näytti nopeuttaan toisen jakson kymmenennellä minuutilla. Laitapuolustaja nousi pallon kanssa puolesta kentästä aina rangaistualueelle saakka, mutta laukaus meni hieman ohitse.

70. minuutilla Honka kävi kulmapotkusta erittäin lähellä johtomaalia, mutta Haka onnistui lopulta siivoamaan tilanteen.

Vierasjoukkue siirtyi johtoon 78. minuutilla, kun Salomo Ojala puski pallon Hongan verkkoon.

Honka haki tasoitusmaalia ahnaasti ja saikin luotua paikkoja. Ne pysähtyivät kuitenkin usein Hartmannin torjuntoihin. Puntit tasoittuivat 85. minuutilla, kun Hakan Häkkinen ajettiin kentältä toisen varoituksen myötä.

Honka sai vielä ottelun lisäajalla rangaistuspotkun, mutta Hartmann torjui Lucas Kaufmannin laukauksen. Näin ollen Honka koki kauden toisen tappionsa.

HIFK-FC Honka Bolt Arenalla perjantaina 2.10. kello 18.30 ja FC Haka-TPS Tehtaan kentällä keskiviikkona 15.10. kello 18.30.

Lähde: FC Hongan verkkosivut