AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.38 // 24.9.2020

Mikko Mannila iloitsi RoPS:n avausvoitosta – ”Me ansaitsimme tästä pelistä voiton”

Mikko Mannila iloitsi RoPS:n avausvoitosta – ”Me ansaitsimme tästä pelistä voiton”

Mikko Mannila johdatti HJK:n avausvoittoon. (Kuva: Juha Tamminen)

Rovaniemen Palloseuran ennätyksellisen pitkä kuiva jakso päättyi lopultakin Valkeakosken Tehtaan kentälle. RoPS kukisti vierasmatsissa FC Hakan 0–2 (0–0) Enoch Banzan ja Youness Rahimin maaleilla.

Helpotus oli pelaajille valtava. Vaikka sitä ei mielellään ääneen sanota, jatkuvat tappiot syövät itseluottamusta. Toistuvien epäonnistumisten keskellä on vaikeaa pysyä alati positiivisena. Keskiviikkona RoPS haki voiton ottelusta, jonka sen oli pakko voittaa.

Iso merkitys on myös päävalmentaja Mikko Mannilalla sekä hänen tuoreella ja kohtalaisen nuorella taustaryhmällään. Mannila toi takaisin uskon ja innostuksen tekemiseen.

RoPS on pelannut aiemminkin tällä kaudella hyvin, mutta Hakaa vastaan se onnistui suunnitelmassaan ottelun loppuun saakka. Joukkue ei sortunut niihin virheisiin, joilla se on aiemmin menettänyt tärkeitä pisteitä vielä ottelun viimeiselläkin minuutilla.

Päästyään kahden maalin johtoasemaan RoPS pelasi kypsästi huolimatta Hakan painostuksesta.

- Tämä oli henkinen taistelu ja tappelu asemasta, RoPS:n päävalmentaja Mikko Mannila kertaili seuran sivujen mukaan.

- Mutta pelissä oli myös niitä taktisia elementtejä, joita haimme. Meidän vaarallisimmat paikat ja maalit syntyivät aikalailla näistä tilanteista. Meidän "game plan" toimi suhteellisen hyvin.

Hakallakin oli paikkansa, mutta RoPS varjeli maaliaan.

- Tänään tämä oli ottelu, jossa se joukkue, joka tekee ensimmäisen maalin, on niskan päällä, RoPS-luotsi Mannila kuvaili.

- Alun jälkeen peli oli hetkittäin kahden joukkueen asemasotaa. Edelliset ottelut painoivat molemmilla, mutta meidän mentaalinen puoli oli tänään vahvempi. Halusimme voittoa.

Viimeisillä minuuteilla ei näkynyt enää merkkiäkään siitä, millaisen kurimuksen RoPS on tällä kaudella käynyt lävitse. Joukkue pelasi lopun maltilla, eikä antanut Hakalle mahdollisuutta kavennukseen.

- Siinä oli paljon kypsiä asioita, miten me lopussakin pelasimme, Mannilakin myönsi, vaikka valmentajana näki myös parannettavaa.

- Oli tilanteita, kun joukkue ei ole tottunut johtamaan peliä, eikä luontainen organisointi tule pelaajan sisältä. Mutta me ansaitsimme tästä pelistä voiton. Pelaajat ansaitsivat tämän.

Lisää uutisia