vko.38 // 23.9.2020

FC Inter ja FC Honka jäivät maaleitta (FC Inter-FC Honka 0-0)

Interin voitoton putki sai jatkoa. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Inter ja FC Honka tasasivat pisteet maalittomalla tasapelillä.

Tasapeli tiesi sitä, että se oli samalla Interin kuudes peräkkäinen sarjaottelu ilman voittoa. Hongalle se oli kauden yhdeksäs pistejako.

Inter ja Honka pelasivat viihdyttävän ottelun keskiviikkona Veritas Stadionilla. Ainoa asia, mikä ottelusta jäi puuttumaan, olivat maalit. Tämän seurauksena pisteet jaettiin 0-0 tuloksella.

Vierasjoukkue Honka sai luotua ottelun parhaan maalitilanteensa pelin ensimmäisellä minuutilla. Interin maalivahti Henrik Moisander torjui kuitenkin upeasti Macoumba Kandjin läpiajon.

Tämän jälkeen ottelun tapahtumia vei Inter. Se sai murrettua vieraiden prässin pallottomien pelaajien aktiivisella liikkeellä ja suoraviisilla palloilla suoraan hyökkääjille. Tämän ansiosta se sai pakotettua Hongan omalle kenttäpuoliskolle.

Maalipaikkansa Inter sai luotua ensimmäisen puoliajan puolen välin jälkeen. Alvaro Munizilla oli kaksi identtistä paikkaa 24. ja 44. minuutilla. Mollemat laukaukset ns. cut-back syötöstä torjui Hongan paras pelaaja, maalivahti Tim Murray. Puolen tunnin kohdalla Hongan maalilla nähtiin melkoinen mylly, minkä vieraat kuin ihmeen kaupalla selvittivät.

Inter jatkoi painostustaan heti toisella jaksolla. Filip Valencic tarjoili Benjamin Källmanille 47. minuutilla maalipaikan, minkä Murray Hongan maalilla torjui ilmiömäisesti.

Ottelun loppua kohti Inter sai luotua yhä enemmän painetta Murray maalille. Amerikkalainen oli kuitenkin hirmuliekeissä torjumalla Martti Haukiojan kaukolaukauksen yläkulmasta sekä refleksin omaisesti Matias Ojalan puskun neljä minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä.

Inter tuli vahvasti vielä viidennellä lisäaikaminuutilla. Myös tällä kertaa Murray teki tyhjäksi Ojalan yrityksen. Seuranneesta kulmapotkusta Rick Ketting pääsi vielä puskemaan, mutta Honka-vahti oli jälleen tiellä.

Inter jahtaa voittoa seuraavan kerran maanantaina isännöidessään FC Lahtea. Honka sen sijaan saa FC Hakan kotikentälleen sunnuntaina.

Lähde: FC Interin verkkosivut