FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.37 // 18.9.2020

HJK kiinnitti tulevaisuuden lupauksia

HJK kiinnitti tulevaisuuden lupauksia

HJK kiinnitti kaksi nuorta lupausta. (Kuva: Juha Tamminen)

HJK kertoo verkkosivuillaan solmineensa sopimukset kahden lupaavan nuoren Suomen maajoukkuepelaajan kanssa.

Michael Boamahin, 17, sopimus on kaksivuotinen ja Denis Cukicin, 17, sopimus on mallia 2+1 vuotta.

Boamah on Imatran Palloseuran kasvatti. Kaudella 2018 hän pelasi PEPO/IPS B17-joukkueessa ja teki ensi esiintymisen U16-maajoukkueessa otteluissa Ruotsia vastaan 21.–23.8.2018.

Vuonna 2019 Boamah muutti perheineen Helsinkiin, kun hän pääsi opiskelemaan Mäkelärinteen urheilulukioon ja pelaamaan HJK:n B17-joukkueeseen.

– Michael on fyysisesti hyvä ja mielenkiintoinen pelaaja. Hän on iso ja vahva toppari, joka on hyvä ilmassa, hyvä blokkaamaan laukauksia ja myös tosi nopea pelipaikalleen. Vahvuudet ovat selkeästi puolustamisessa. Kehitettävää löytyy pallollisesti, siinä miten avaamme peliä ja miten syötetään, ja miten pelin avaamista tuetaan, luonnehtii talenttivalmentaja Aleksi Lalli HJK:n verkkosivuilla.

Boamah on innoissaan sopimuksestaan.

– Olen todella innoissani tästä sopimuksesta. Olen myös erittäin kiitollinen tästä mahdollisuudesta ja tulen tekemään kaikkeni kehittyäkseni jalkapalloilijana, iloitsee Michael Boamah.

Cukici aloitti jalkapalloilun Koivukylän Palloseurassa. HJK:hon hän siirtyi jo 11-vuotiaana ja on HJK:n akatemian kasvatti. Mäkelärinteen lukiossa opiskeleva Cukici on vakiokasvo 2003-syntyneiden maajoukkueessa ja on noussut tällä kaudella HJK Klubi 04:n pelaavaan kokoonpanoon.

– Deniksellä on nuoreksi pelaajaksi todella hyvät johtajan ominaisuudet. Hän on kentällä johtaja ja katsoo pelaamista joukkueen näkökulmasta. Hän pystyy auttamaan ja organisoimaan ympärillään olevia pelaajia, mikä ei ole mitenkään yleinen ominaisuus nuorilla pelaajilla. Hän on myös hyvä puolustamaan, on aggressiivinen kaksinkamppailuissa, ja pystyy myös olemaan joukkueen tukena ja apuna pelin avaamisessa. Kehityskohteet hänellä on pelin edistämiseen liittyvissä asioissa, kuten syöttämisessä ja pallon liikuttamisessa organisoidussa hyökkäyksessä, kuvailee Lalli.

Denis Cukici kehuu HJK:n olosuhteita ja valmennusta.

– Kyllä natsaa olla Klubissa. Täällä on erittäin hyvä arki pelaajille, hyvää valmennusta, ja tuntuu, että joka harjoituksessa kehittyy, kertoo Cukici.


FC Honka-HJK sunnuntaina 20.9. Tapiolan Urheilupuistossa kello 13.

Lisää uutisia