FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.37 // 17.9.2020

KuPS uskomattoman draaman jälkeen jatkoon Eurooppa-liigassa

KuPS uskomattoman draaman jälkeen jatkoon Eurooppa-liigassa

Otso Virtanen oli KuPS:n sankari. (Kuva: Juha Tamminen)

KuPS eteni Eurooppa-liigan kolmannelle karsintakierrokselle voittamalla slovakialaisen Slovan Bratislavan. Ottelu venyi rangaistuspotkukilpailuun, jonka KuPS voitti 4-3. Jatko-ottelun jälkeen tilanne oli 1-1.

Ottelun varsinainen peliaika päättyi maalittomana, vaikka molemmilla joukkueilla oli useita erinomaisia maalipaikkoja. Maaleja ei kuitenkaan nähty ja näin ratkaisua jouduttiin hakemaan jatko-ottelusta.

Slovan Bratislava näytti jo ratkaisseen ottelun kymmenen minuuttia ennen jatko-ottelun loppua, kun Zan Medved pääsi puskemaan maalin edestä voittomaalin. Peliä oli jäljellä vajaa minuutti, kun KuPS tuli tasoihin. Usman Saleh tarjoili laidasta ja Aniekpeno Udoh siirsi maalin edestä pallon maalin kattoon. Näin ottelu venyi rankkareille.

KuPS:n kannalta näytti huonolta, kun Ilmari Niskanen epäonnistui kolmantena laukojana. Maalivahti Otso Virtanen nousi kuitenkin KuPS:n sankariksi torjumalla kaksi viimeistä Slovanin rankkaria ja näin KuPS eteni jatkoon. Kolmannella karsintakierroksella se kohtaa liettualaisen Suduvan. Ottelu pelataan Kuopiossa torstaina 24.9.

KuPS pelaa Veikkausliigassa seuraavan kerran sunnuntaina 20.9., kun se kohtaa RoPS:n.

Lisää uutisia