FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.37 // 17.9.2020

Honka vahvistuu kahdella uudella pelaajalla

Honka vahvistuu kahdella uudella pelaajalla

FC Honka vahvistuu kahdella pelaajalla. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Honka vahvistuu kahdella pelaajalla, kun joukkueeseen liittyvät kolumbialainen hyökkääjä Juan Alegria sekä portugalilainen laitapelaaja Rui Modesto.

Alegria (18), on viettänyt uransa tähän saakka kotimaassaan Kolumbiassa. Honka on siis hyökkääjälle ensimmäinen seura Euroopassa. Ibaguén kaupungissa syntynyt Alegria siirtyi 15-vuotiaana paikallisen suurseuran Deportes Toliman riveihin.

Alegria on tehnyt kovia tehoja Kolumbian poikamaajoukkueissa. Vuonna 2017 pelatuissa alle 15-vuotiaiden Etelä-Amerikan mestaruuskisoissa hän voitti maalikuninkuuden iskemällä viiteen otteluun kymmenen maalia. Alle 17-vuotiaiden maajoukkueesta kasassa on seitsemän ottelua ja viisi maalia.

Hän liittyy keltamustiin hyvillä mielin.

– Olen kiitollinen kaikille, jotka auttoivat minua tässä siirrossa. Kiitokset myös Hongalle, joka uskoo minuun. Olen iloinen tästä mahdollisuudesta, Honka on loistava joukkue, jossa on hyviä ihmisiä, hän sanoo.

Aivan täysin tuntematonta suomalainen jalkapallo ei Alegrialle ole, sillä hän on nähnyt jo muutamia otteluita.

– Olen katsonut Veikkausliigaa televisiosta ja erityisesti Hongan otteluita. Olen myös opiskellut Hongan pelitapaa, jotta olisin mahdollisimman nopeasti valmis pelaamaan.

– Ennen kaikkea olen maalintekijä, mutta tuon kentälle myös johtajuutta, peliälyä, voimaa ja nopeutta. Minulla on todella kovat tavoitteet. Pidän isoista haasteista ja niiden vuoksi olen valmis tekemään paljon töitä. Siksi päätin tulla Eurooppaan, tämä on ensimmäinen iso haaste matkalla kohti tavoitteitani. Tällä kaudella tavoite on lähteä voittamaan jokaista ottelua, haluan auttaa joukkuetta kentällä. Kaikki joukkueet haluavat voittaa mestaruuden ja meillä on Hongan kanssa siihen mahdollisuus, kertoo Alegria Hongan sivuilla.

Portugalilainen Rui Modesto (20) saapuu Honkaan kotimaastaan. Vuonna 1999 syntynyt pelaaja on viimeisimpänä edustanut Vitoria FC:tä, jossa hän on pelannut alle 23-vuotiaiden sarjassa. Kaudella 2019 tilille kertyi 23 ottelua.

– Olen hyvin onnellinen siirrosta Honkaan. Honka on yksi Suomen parhaimmista seuroista. Teen kovasti töitä sen eteen, että saavutamme yhdessä joukkueena tavoitteemme. Haluan kiittää Honkaa siitä, että seura luotti kykyihini ja näyttää kentällä mihin pystyn, Modesto kommentoi.

Molempien kansainväliset siirrot ovat selvät ja pelaajat ovat pelikelpoisia sunnuntain Metroderbyssä.

Lisää uutisia