FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.37 // 16.9.2020

Mikko Mannila RoPS:n päävalmentajaksi - "Positiivinen tuntemus"

Mikko Mannila RoPS:n päävalmentajaksi - "Positiivinen tuntemus"

Mikko Mannila tarttuu RoPS:n peräsimeen. (Kuva: RoPS)

HJK-lähtöinen Mikko Mannila on Rovaniemen Palloseuran miesten edustusjoukkueen uusi päävalmentaja. Sopimus kattaa kauden 2022. Valmennustiimin täydentää apuvalmentajana Aleksi Tanner.

Porilaistaustainen Mikko Mannila on kuulunut HJK:n organisaatioon kaudesta 2014. HJK:ssa hän voitti B-Poikien SM-kultaa kaudella 2017 ja valittiin samalla Suomessa Vuoden nuorten valmentajaksi.

Mannila siirtyi Klubi 04:n päävalmentajaksi kaudelle 2018 Toni Koskelan vapauttamalle paikalle. Samasta kaudesta Mannila on toiminut myös HJK:n edustusjoukkueen valmennusryhmässä.

Taustojensa ansiosta Mannila ei joudu Rovaniemellä täysin uuteen ympäristöön. Mannila saapui Napapiirille tiistaina iltapäivänä ja veti ensimmäiset harjoitukset heti keskiviikkoaamuna.

- Liigaorganisaatiossa toimiessani olen nähnyt paljon RoPS:n pelejä. Se kuului toimenkuvaan, Mannila kertoo.

- Joukkueessa on myös reilu kourallinen tuttuja pelaajia, joiden kanssa olen jossain vaiheessa jo työskennellytkin. Tiedän mihin he kykenevät ja mitkä heidän vahvuutensa ovat.

Mannilan edellinen työnantaja HJK taistelee tällä hetkellä Veikkausliigan mestaruudesta, mutta siitä huolimatta muutto Napapiirille oli helppo.

- Olen tavoitellut pestiä Veikkausliigan päävalmentajana, ja sellainen mahdollisuus jos annetaan, se menee välittömään harkintaan, Mannila sanoo.

- Kun RoPS:n ensimmäisen kontaktoinnin jälkeen suljin puhelimen, siitä jäi hyvä tunne. Se tuntemus oli niin positiivinen, että tähän lähdettiin.

RoPS:n puheenjohtaja Risto Nivan mukaan Mikko Mannila haluttiin Rovaniemelle useammaksi vuodeksi. Siihen Mannila on RoPS:ssa myös sitoutunut.

Lisäksi pitkä tausta HJK:n organisaatiosta on valmentajalle etu. Mannila on päätoiminen miesten edustusjoukkueen valmentaja, mutta samalla valmennuksellinen yhteistyö edustusjoukkueen sekä RFA:n ja B-poikien välillä jatkuu.

- Ympäristö, missä hän on tehnyt töitä, on Suomen mittakaavalla parasta. Mikon jalkapallofilosofiakin on sitä, mitä olemme viime vuosina harjoittaneet, Niva taustoittaa.

- Meillä on kokonaisuutena pieni valmentajakapasiteetti. Yksi lisäkasvo tekee hyvä koko valmennusympäristöön ja innostaa ihmisiä uusin suorituksiin.

Mannilan valmennustiimin täydentää RFA:n nykyinen päävalmentaja Aleksi Tanner. Jatkossa RFA:ssa valmennuksen vetovastuun ottaa Olli-Pekka Piisilä.

Lähde: RoPS:n tiedote
Lisää uutisia