FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.37 // 16.9.2020

"Haluamme olla kotona vaikea vastustaja" - KuPS valmis haastamaan Slovan Bratislavan

"Haluamme olla kotona vaikea vastustaja" - KuPS valmis haastamaan Slovan Bratislavan

KuPS hakee onnistumisia myös eurokentillä. (Kuva: Juha Tamminen)

Kuopion Palloseuran tämän syksyn europelit jatkuvat torstai-iltana keskuskentän jalkapallostadionilla. Ohjelmassa on Eurooppa-liigan toisen karsintakierroksen kotiottelu, jossa vastustajana on slovakialainen huippujoukkue Slovan Bratislava.

Yksiosainen ottelu pelataan lopulliseen ratkaisuunsa saakka eli tarvittaessa taistellaan jatkoaika ja lauotaan mahdollinen rangaistuspotkukilpailu voittajan ratkaisemiseksi. Toista osaottelua tai uusintaottelua ei pelata. Luvassa on siten kovaa ja tiivistä taistelua heti ensimmäisestä pillinvihellyksestä lähtien. Ottelun voittaja etenee jatkoon kolmannelle karsintakierrokselle saaden seuraavaksi vastaansa liettualaisen mestarijoukkueen Suduvan.

Kuopiolaisilla on parhaillaan menossa tärkeä ja tiivistahtinen otteluviikko. Vastaan asettuvaa Slovan Bratislavaa on tutkittu hyvin tarkasti ja vastustajajoukkueen pelilliset ominaisuudet ovat valmennusjohdolla hyvin tiedossa.

- Slovan on hyvä joukkue ja kova vastustaja. Heillä on monia kokeneita pelaajia ja useita maajoukkuepelaajia, päävalmentaja Arne Erlandsen arvioi torstaista vastustajaa.

Kuopiolaisten hyökkäävä tempofutis tuottaa paljon tilanteita ja hyvää tulosta kotimaan liigakentillä. Nyt joukkueen pelityyli on keskieurooppalaisen huippuryhmän testissä. KuPS-pelaajat pääsevät näyttämään omaa hyvää osaamistaan kovassa kansainvälisessä pelissä.

- Me olemme tehneet saman taustatyön kuin aina ja kaikki mahdollinen tieto vastustajasta on hankittu. Mitään yllätyksiä ei siten ole tulossa. Slovan on korkealuokkainen laatujoukkue ja siksi myös meidän on oltava omalla korkeimmalla tasollamme. Kotona me haluamme olla vaikea vastustaja kaikille muille.

- Kansainvälisissä peleissä tempo on kovempi ja pelaajat parempia kuin Veikkausliigassa. Meidän on oltava torstaina parempia niin puolustuksellisesti kuin hyökkäyksellisesti, meidän pitää puolustaa paremmin ja tilanteista pitää tehdä maaleja, Erlandsen muistuttaa.

Slovan-ottelu pelataan UEFA:n määräysten mukaisesti suljettujen ovien takana ilman yleisöä. Ottelu alkaa kello 18.30 ja sitä voi seurata suorana lähetyksenä Ruutu-palvelun kautta.

Lähde: KuPS:n tiedote
Lisää uutisia