FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.37 // 15.9.2020

​Vesa Tauriainen ei jatka RoPS:n päävalmentajana - seuraaja nimetään tällä viikolla

​Vesa Tauriainen ei jatka RoPS:n päävalmentajana - seuraaja nimetään tällä viikolla

"Vesse" jättää RoPS:n päävalmentajan tehtävät. (Kuva: Juha Tamminen)

Vuoden alusta Rovaniemen Palloseuran miesten edustusjoukkueen päävalmentajana aloittaneen Vesa Tauriaisen työsuhde on purettu. Purku tehtiin yhteisymmärryksessä Tauriaisen ja seuran välillä.

Vesa Tauriainen aloitti Rovaniemen Palloseuran päävalmentajana viime vuoden marraskuussa. Sitä ennen hän oli toiminut pitkään mm. Lapin Urheiluakatemian jalkapallon lajivastaavana.

Rovaniemellä Tauriainen on erittäin arvostettu jalkapallopersoona. Hänellä on myös vahvoja näyttöjä jalkapallon joukkuevalmentamisesta mm. RoPS:n kakkosjoukkueessa.

Kuluva kausi 2020 on kuitenkin ollut RoPS:n miesten edustusjoukkueelle haastava. Kautta ovat sävyttäneet paitsi loukkaantumiset myös heikot tulokset.

- Valitettavasti tämä on tulosurheilua, ja näihin tuloksiin meidän on reagoitava, RoPS:n puheenjohtaja Risto Niva kertoo.

- Päätös ei ollut helppo, mutta ratkaisu tehtiin molempien osapuolten hyvässä yhteisymmärryksessä.

Niva toivoo, että RoPS:n ja Tauriaisen yhteistyö jatkuisi vielä tulevaisuudessakin.

- Vesse joutui meidän päävalmentajana todella haastavaan paikkaan. Ei tuloksista voi yksin häntä syyttää, vaan kyllä meilläkin on osamme, Niva sanoo.

- Vaikka tämä jakso päättyy, täytyy muistaa, että Vesse on tehnyt vuosien ajan erinomaista työtä rovaniemeläisten juniorijalkapalloilijoiden parissa. Tulos näkyy mm. meidän B-poikien menestyksessä.

Vesa Tauriainen itse ymmärtää seuran ratkaisun. Joukkue oli ajautunut tilanteeseen, jossa lukon avaaminen nykyisin eväin muodostui jo mahdottomaksi.

- Näen, että joukkueella on vielä mahdollisuus nousta ja toivon, että tällä ratkaisulla olisi positiivinen vaikutus lopputulokseen, Tauriainen sanoo.

- Joukkue on nuori, ja pelaajissa on edelleen valtavasti potentiaalia. Nämä nuoret tulevat jatkamaan kasvuaan vielä tämänkin kauden aikana.

Vaikka Tauriainen siirtyy sivuun RoPS:n edustusjoukkueesta, työ jalkapallon parissa jatkuu.

- Palaan takaisin SantaSport / Lapin Urheiluakatemian palvelukseen jatkamaan nuorten pelaajien kehitystyötä, RoPS:sta sivuun astuva Tauriainen päättää.

Tauriaisen ohella myös Mika Pulkkinen astuu sivuun edustusjoukkueen valmennusryhmästä. Pulkkinen kuitenkin jatkaa seuran valmennuspäällikkönä.

Rovaniemen Palloseura kiittää Vesa Tauriaista seuran eteen antamasta panoksesta. RoPS tiedottaa miesten edustusjoukkueen uudesta valmennusryhmästä vielä tämän viikon aikana.

Lähde: RoPS:n tiedote
Lisää uutisia