FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.37 // 15.9.2020

RoPS:lle uusi maalivahtivalmentaja

RoPS:lle uusi maalivahtivalmentaja

RoPS:n maalivahdit saavat uuden valmentajan. (Kuva: Juha Tamminen)

Porilaislähtöinen Miika Salmi on Rovaniemen Palloseuran uusi maalivahtivalmentaja. Viimeiset neljä vuotta Salmi on valmentanut FC Espoon sekä Leppävaaran Pallon maalivahteja.

Pelaajaurallaan Salmi on käynyt lävitse FC Jazzin junioriputken aina edustusjoukkueeseen saakka. Lupaava pelaajaura kuitenkin katkesi parikymppisenä polvileikkaukseen. Valmentamisen Salmi aloitti jo Porissa, josta hän siirtyi Lahden Kuusysiin päätoimiseksi maalivahtivalmentajaksi. Viimeiset neljä vuotta hän on valmentanut Espoossa.

Koulutukseltaan Salmi on valmistunut Vierumäeltä Haaga-Helian ammattikorkeakoulusta liikunnanohjaajaksi. Opintojen ohella hän suoritti Sami Hyypiä Akatemiassa pelaajien videoanalyysiä sekä testausta. Salmi on ollut mukana myös Palloliiton alueleireillä sekä Huuhkajaturnauksissa.

Rovaniemellä Salmi aloittaa joulukuun alussa. Hän saa vastattavakseen miesten edustusjoukkueen, akatemiajoukkue RFA:n sekä B-poikien maalivahdit.

- Tämä on urallani selvä steppi eteenpäin. Pystyn nyt keskittymään vain kolmen joukkueen maalivahteihin, Salmi kertoo RoPS:n sivuilla.

- Voin käyttää aikani laadukkaasti parhaisiin maalivahteihin. Kun resurssit ovat nyt käytössä, ei ole tekosyitä sille, etteikö tulosta ja onnistumisia tulisi myös maalivahtipuolella.

Ennen Salmen saapumista RoPS:n maalivahtivalmentajana OTO:na toiminut Juho Luukkonen siirtyy nyt täysipäiväisesti seuran junioripäälliköksi sekä yhteistyöseurakoordinaattoriksi.

Lisää uutisia