FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.36 // 13.9.2020

HIFK kohti Inter-ottelua derbyvoiton makea maku suussa

HIFK kohti Inter-ottelua derbyvoiton makea maku suussa

HIFK ammentaa lisävoimaa derbyvoitosta. (Kuva: Juha Tamminen)

HIFK valmistautuu jo täyttä päätä maanantaiseen Veikkausliigan otteluun FC Interiä vastaan, mutta torstainen 4-3 voitto Stadin derbyssä on vielä kirkkaana mielessä.

HIFK:n Veikkausliigahistorian toinen derbyvoitto HJK:sta irtosi mitä täydellisimmän draamankaaren myötä. Joukkue johti derbyä puoliajalla maalein 3-1, kun Sakari Tukiainen, Joel Mattsson ja Moshtagh Yaghoubi onnistuivat maalinteossa. Toisella puoliajalla HJK onnistui tulemaan pelin mukaan Roope Riskin kavennusmaalilla pian tauon jälkeen, ja lopulta Tim Väyrynen tasoitti derbyn pilkusta juuri ennen viimeisen kympin alkamista.

- Ottelun ratkaisu nähtiin varsinaisen peliajan toiseksi viimeisellä minuutilla, kun pallo Yaghoubin antaman vapaapotkun jälkeen leijaili HJK-puolustuksen kautta Eero-Matti Auviselle. HIFK-puolustajan pusku kruunasi upean illan, joka kartutti HIFK:n pistetiliä kolmen sarjapisteen verran.

– Hieno voitto tietysti, se on tässä jälkeenpäin päällimmäisenä mielessä. Johdettiin peliä puoliajalla 3-1, ja kun laskee lisäajat mukaan, niin johdettiin ottelua yli 70 minuuttia HJK:ta vastaan. Tauolla vastustaja vaihtoi neljä pelaajaa sekä pelirytmitystä ja se kyllä sekoitti hieman meidän pakkaa. Kaikki tietää derbyn, eli kun melu on kovaa, niin viestin vieminen pelaajille kentälle ja muutosten tekeminen ei aina ole helppoa. Tasoitusmaali harmitti, mutta mikäs sen hienompaa kuin käydä lopussa niittaamassa voittomaalin.

- Huikea ottelu, joka varmasti jää monien ihmisten mieleen pitkäksi aikaa, sanoo valmentaja Teemu Kankkunen torstain derbyottelun kulusta.


HIFK - FC Inter Bolt Arenalla maanantaina 14.9. kello 18.30.

Lisää uutisia