AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.36 // 10.9.2020

Hakan tehomies Eero Markkanen TPS-voitosta: "Kyllähän se maistui hyvältä"

Hakan tehomies Eero Markkanen TPS-voitosta: "Kyllähän se maistui hyvältä"

"Erzi" sai jyvän kohdilleen. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Hakan hahmo keskiviikkoisessa TPS-ottelussa oli kaksi maalia tehnyt ja yhden syöttänyt Eero Markkanen.

Ensimmäiseen maaliin johtanut rangaistuspotkutilanne aiheutti paljon keskustelua. Markkanen meni Jami Kyöstilän keskityspalloon ja samaan palloon tuli myös TPS:n maalivahti Jere Koponen. Markkanen ja Koponen törmäsivät toisiinsa ja erotuomari Antti Munukka tuomitsi Hakalle rangaistuspotkun. Tuomio herätti etenkin kotijoukkueen riveissä ihmetystä.

– Harvoinhan noita vihelletään ja yleensä ne menevät veskarin hyväksi. Yllätyin vähän itsekin, että siitä tuli rankkari. Olin kuitenkin mielestäni ensimmäisenä pallossa, jonka jälkeen veskari tuli sitten päin, Markkanen kertoi oman näkökulmansa tilanteeseen.

Markkanen oli rangaistuspotkun laukomisvuorossa, kun Anton Popovitch epäonnistui edelliskerralla. Koponen torjui Markkasen kudin, mutta hän pisti paluupallon viileästi verkkoon. Popovitch ja Markkanen eivät ole vielä päässeet yhteisymmärrykseen kumman vetovuoro on seuraavaksi.

– Itse asiassa mietimme sitä "Popon" kanssa, että miten nyt tehdään, muttemme päässyt vielä lopputulokseen sen suhteen.

Markkanen oli TPS:n puolustukselle alituisena riesana. Molempien joukkueiden päävalmentajat nostivat Markkasen ja hänen fyysisyytensä suurimmaksi yksittäiseksi tekijäksi Hakan voitossa.

– Olen pyrkinyt käyttämään fyysisyyttäni aina tällä kaudella, mutta ei ole vain tullut tehoja.

Tällä kertaa tehoja todellakin tuli. Markkanen alusti lisäksi Samuel Chidin maalin, kun hän voitti pääpallon TPS:n puolustukselta ja sinetöi vahvan iltapuhteensa puskemalla Antto Hilskan nappikeskityksen verkkoon.

– Emme ole voittaneet hirveästi ja etenkin, kun tämä tuli vieraissa ja tuli tehojakin, niin kyllähän se maistui hyvältä.

Voitto oli samalla Hakan kauden toinen ja se nosti valkopaidat sarjataulukossa pois karsijan paikalta ja TPS:n ohi. Seuraavaksi Haka kohtaa lauantaina SJK:n, joka on kolme pistettä Hakaa edellä. Voiton myötä lähtöasetelmat lauantain peliin ovat erinomaiset.

– Kyllähän se vähän helpotti ja tästä on hyvä jatkaa lauantaihin. SJK on yksi niistä vastustajista, jotka voimme kotona voittaa, mietti Markkanen.

Lisää uutisia