vko.36 // 9.9.2020

SJK:lle maukas voitto (SJK-FC Inter 3-2)

Joonas Lepistö teki SJK:lle kaksi maalia. (Kuva: Juha Tamminen)

SJK otti toisen peräkkäisen voittonsa kaadettuaan kotonaan FC Interin 3-2 (2-1).

FC Inter pääsi pelissä nopeasti johtoon, kun paitsioansa petti ja japanilainen Taiki Kagayama pääsi avaamaan päivän maalihanat jo kuuden peli minuutin jälkeen.

SJK ei kuitenkaan lannistunut, vaan päinvastoin. Se otti pelin haltuunsa ja pyöritteli hienoja tilanteita Interin maalille. Lopulta tasoitus tuli 22 minuutilla, kun Emmanuel Ledesma näki laidalla hyvin nousseen Niko Markkulan. Ledesma antoi ovelan syötön pystyyn Markkulalle kulmalippua kohden ja Markkula keskitti mainiosti matalana maalin eteen. Sinne juoksi ensimmäisenä Joonas Lepistö ja tämä liukui pallon sisään. Maali oli Lepistön uran toinen Veikkausliigassa.

Peli ehti vanhentua vain viitisen minuuttia, kun FC Inter avasi lyhyellä maalipotkulla. Ledesma prässäsi pallon puolustajalta itselleen sekä sijoitti sen komeasti takayläkulmaan, ohi hölmistyneen Henrik Moisanderin. Ledesma oli laittaa vielä toisenkin ennen taukoa, kun hän nosti vapaapotkun ylärimaan. Tauolle mentiin SJK:n johdossa 2-1.

Toiselle puoliajalle SJK tuli samalla meiningillä miten ensimmäinen päättyi ja se painoi peliä vierailijan päätyyn. Toki FC Interilläkin oli useita vastahyökkäyksiä ja paikkoja, mutta SJK-puolustus joko hoiti tilanteet tai Interin ruuti oli sen verran märkää, että vedot meni pitkin päätykatsomoa.

SJK sai kolmannen maalinsa reilun tunnin pelin jälkeen, suunnanmuutoksesta ja hyvästä keskialueen riistosta. Pallo pelattiin siitä jälleen maalin edustalle ja Joonas Lepistö iski siitä päivän toisensa sekä uransa kolmannen liigamaalin.

Loppua kohden FC Inter tuli päälle todella kovaa, mutta vaikka SJK joutui puolustuskannalle, peli pysyi hyvin kasassa. Inter kuitenkin pääsi kaventamaan ottelun 3-2:een kulmapotkusta, kun pelattiin jo ottelun viimeisiä minuutteja. Pallo tuli maalin eteen kovaan ruuhkaan, missä pelaajat repi ja raastoi toisiaan, mutta jostain Rick Kettingin volley kuitenkin nousi palloon ja se meni läheltä ohi Jesse Östin.

Interin kavennus oli kuitenkin kosmetiikkaa, sillä ottelu päättyi ja SJK piti täydet pisteet kotonaan. Kauden kolmas voitto ja toinen putkeen oli tosiasia.

SJK kohtaa seuraavaksi lauantaina 12.9. FC Hakan vieraskentällä ja FC Inter matkaa maanantaina 14.9. HIFK:n vieraaksi.