AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.36 // 9.9.2020

"Hävittiin tilanteina kaikki maalit" - Johansson pettyi tappioon

"Hävittiin tilanteina kaikki maalit" - Johansson pettyi tappioon

"Tintille" jäi miettimistä. (Kuva: Juha Tamminen)

Veikkausliigapaikoistaan kynsin ja hampain taistelevat sarjanousijat, TPS ja FC Haka, esittivät Veritas Stadionilla juuri niin kiihkeän kamppailun pisteistä, kuin ennakkoon sopi odottaa.

Valkeakoskelaiset veivät taistelun loppujen lopuksi nimiinsä lukemin 2-3. Haka meni samalla TPS:n ohi sarjataulukossa ja raitapaidat putosivat nyt vuorostaan liigakarsijan tontille.

- Hävittiin tilanteina kaikki maalit, ne oli huonoa puolustamista meiltä. Erikoistilanteet oli ihan hyviä, paljon siinä mielessä positiivistakin. Välillä valuttiin liian alas ja keskikenttä ei oikein toiminut. Oltiin fyysisesti heikkoja siellä, siinä mietittävää maanantain IFK Mariehamn-peliin, TPS:n päävalmentaja Jonatan Johansson summasi.

Johansson teki tauolla kylmän vedon ja vaihtoi Mika Ääritalon ja Juho Lähteen kahteen Veikkausliigadebytanttiin. TPS:n oma kasvatti Santeri Pohjolainen sekä Hammarby-laina Jean tulivat keskikentälle uusina miehinä.

- Ärtsillä (Ääritalo) oli ongelmia jo puolen tunnin jälkeen ja jouduin ottamaan hänet siksi pois. Se on sääli ja pitää hyväksyä, mutta Ärtsi oli siihen asti hyvä. Ärtsillä se tasoituspaikkakin siinä ekan jakson lopussa ja terävänä hän olisi tehnyt siitä maalin, Johansson harmitteli.

- Santeri pelasi jo talvella ja oli pitkään loukkaantunut sen jälkeen. Halusin saada enemmän prässiä ja tasapainoa ekan jakson jälkeen. Nuori oma poika, joka teki hyvän debyytin, TPS-luotsi kiitteli nuorta suojattiaan.

- Jeanista näki nopeasti, että hän pallollisena sellainen pelaaja, jota me tarvitaan. Hän uskaltaa ottaa palloa haltuun ja pistämään sen omille ja tekemään tilaa muille. Hänellä on vielä loistava vasen jalka ja hän tuo sillä lisää pelaavuutta keskikentällemme.

Lisää uutisia