vko.36 // 9.9.2020

Hakalle arvokas vierasvoitto (TPS-FC Haka 2-3)

Eero Markkanen teki Hakalle kaksi maalia. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Haka nousi pois karsijan paikalta voittamalla Turussa TPS:n 3-2. Eero Markkanen teki valkeakoskelaisille kaksi maalia ja Samuel Chidi yhden. TPS:lle osuivat Rasmus Holma ja Aldayr Hernandez.

TPS:n ja Hakan kamppailua sävytti yksi kiistanalainen tuomio. Turkulaisyleisö oli kuin raivon partaalla, kun Hakalle tuomittiin pilkku ottelun alussa. TPS:n maalin edessä sattui puhdas yhteentörmays, jonka seurauksena TPS-maalivahti Jere Koponen sai lapun ja pallo määrättiin täplälle. Pallon taakse asettui Eero Markkanen, jonka vedon Koponen torjui upeasti. Valitettavasti pallo kimmahti kuitenkin suoraan takaisin Markkasen jalkaan, jolla oli helppo työ siirtää Haka vierasjohtoon 17. minuutin kohdalla.

TPS:n vastaus tuli kuitenkin suhteellisen nopeasti. Santeri Haarala antoi vapaapotkun vasemmalta aivan rankkarialueen rajalta. Haaralan hyvä nosto tavoitti Rasmus Holman ja tämä nikkasi pallon komeasti suoraan verkkoon 25. minuutilla.

TPS ei ollut kuitenkaan tarpeeksi skarppina maalinsa jälkeen ja seuraavaksi puolestaan Haka kuittasi TPS:n tasoituksen. 1-2-osuman viimeisteli Samuel Chidi reilun puolen tunnin kohdalla. Tauolle mentiin siis Hakan 1-2-johdossa.

Johansson teki tauolla kylmän vedon ja vaihtoi Mika Ääritalon ja Juho Lähteen kahteen Veikkausliigadebytanttiin. TPS:n oma kasvatti Santeri Pohjolainen sekä Hammarby-laina Jean tulivat keskikentälle uusina miehinä.

Reilun tunnin kohdalla Hakan Markkanen puski jo illan toisen osumansa ja vieraat olivat näin jo kahden maalin karkumatkalla. TPS aloitti sen jälkeen vimmatun takaa-ajon, mutta onnistumista saatiin odotella varsinaisen peliajan viimeiselle minuutille asti. TPS-toppari Aldayr Hernández oli jälleen hereillä ja hän kävi puskemassa kulman jälkitilanteesta pallon pienestä kulmasta Hakan verkkoon ottelun 89. minuutilla.

TPS:n rahkeet eivät riittäneet ottelun viimeisillä minuuteilla enää kuitenkaan tasoitukseen.TPS-IFK Mariehamn Veritas Stadionilla maanantaina 14.9. kello 18.30 ja FC Haka-SJK Tehtaan kentällä lauantaina 12.9. kello 17.00.

Lähde: TPS:n verkkosivut