AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
vko.36 // 8.9.2020

​Pikkuhuuhkajat hakevat tiistaina "tuplaa" Ukrainaa vastaan

​Pikkuhuuhkajat hakevat tiistaina "tuplaa" Ukrainaa vastaan

Juha Malinen joukkoineen haastaa Ukrainan tiistaina. (Kuva: Juha Tamminen)

U21-maajoukkueen EM-karsinta jatkuu tiistaina Olympiastadionilla Helsingissä, kun vastaan asettuu Ukraina.

Alla Suomella on perjantaina Turussa kärsitty 1-3-tappio Romanialle. Päävalmentaja Juha Malinen harmittelee helppoja maaleja, jotka joukkue päästi. Malisen mukaan luvassa on muutama muutos, jotta Ukraina-ottelusta saadaan parempi tulos.

– Jo Romania-ottelussa pelaajien henkilökohtainen panos oli huipputasolla. Parilta pelaajalta pystyn odottamaan vieläkin enemmän. Ukraina on tosi mielenkiintoinen vastus. He satsaavat viiden miehen ylivoimaan keskiympyrän kohdilla, ja meidän täytyy pystyä reagoimaan siihen. Pyrimme löytämään sen systeemin heikkoudet.

Ukraina on Pikkuhuuhkajille tuttu vastustaja vuoden takaa. Kyseinen Ukrainan ikäluokka voitti kesällä 2019 alle 20-vuotiaiden maailmanmestaruuden, mutta Suomi haki vierasottelusta 2–0-voiton. Benjamin Källman viimeisteli ottelun avausmaalin ja Onni Valakari sai naulata päätöslukemat rangaistuspotkusta.

– Toivottavasti pystymme kotona yhtä hyvään tulokseen. Vuosi on pitkä aika, ja Ukraina on muuttanut pelitapaansa viime ottelustamme. Pelistä tulee mielenkiintoinen, ja odotan sitä innolla, Valakari sanoo.

EM-karsintaottelu Suomi-Ukraina alkaa tiistaina kello 19.00. Ottelu pelataan ilman yleisöä, mutta sitä voi seurata suorana lähetyksenä VeikkausTV:stä.

Lisää uutisia