AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC KTP FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK
vko.35 // 4.9.2020

Ilmari Niskanen tyytyväinen A-maajoukkuedebyyttiinsä – ”Pysyin vauhdissa mukana mainiosti”

Ilmari Niskanen tyytyväinen A-maajoukkuedebyyttiinsä – ”Pysyin vauhdissa mukana mainiosti”

Ilmari Niskanen esiintyi ennakkoluulottomasti maajoukkuedebyytissään. (Kuva: Juha Tamminen)

KuPS:n Ilmari Niskanen teki debyyttinsä Huuhkajien paidassa torstaisessa Wales-ottelussa. Niskanen oli omaan esitykseensä suhteellisen tyytyväinen.

Niskanen oli Suomen avauskokoonpanossa ja pelasi ottelussa 85 minuuttia. KuPS-hyökkääjän ei tarvinnut hävetä esitystään.

- Ensimmäinen A-maaottelu tuntuu erittäin hyvältä ja fiilis on korkealla. Suoriuduin pelissä aika hyvin. Sijoittumisissa oli joitakin puutteita, pelissä oli paljon hyvää ja pystyn vielä parantamaan. Laatupelaajia Valioliigasta oli vastassa ja pysyin vauhdissa mukana mainiosti, Niskanen arvioi omaa onnistumistaan KuPS:n sivuilla.

Vastassa oli torstaina mm. Real Madrid-tähti Gareth Bale, joka pelasi ottelussa ensimmäisen puoliajan.

- Hän pelasi vastakkaisella puolella kuin minä. Yksi kaksinkamppailutilanne meillä oli, otin namin pois ja lähdin kuljettamaan. Totta kai oli valtava kunnia ja fantastisen hieno kokemus päästä pelaamaan ensimmäistä A-maaottelua ja mielellään näitä pelaisi lisääkin. Haluan parantaa omaa tasoani", Niskanen miettii.

Niskanen tunnetaan vauhdikkaana laitakiitäjänä, joka viihtyy kovatempoisissa otteluissa. Torstaina peli eteni melko rauhallisessa tahdissa.

- Pelin tempo ei ollut kovin korkea. Aika rauhassa molemmat joukkueet vuorollaan pyörittivät palloa paljon ja aikaa oli jopa yllättävänkin paljon. Tämä on hyvä alku omalle A-maajoukkueuralle ja koen, että omat osakkeet nousivat pelin myötä ja itseluottamus nousi uudelle tasolle, Niskanen iloitsee.

Niskanen on mukana myös Huuhkajien Dubliniin matkaavassa joukkueessa. Huuhkajat kohtaa Irlannin sunnuntaina.

Lisää uutisia