vko.35 // 1.9.2020

HIFK aiheutti FC Hongalle avaustappion (FC Honka-HIFK 0-1)

Sakari Tukiainen teki ottelun ainokaisen. (Kuva: Juha Tamminen)

HIFK palasi voittojen tielle muutaman peräkkäisen tappion jälkeen voitettuaan FC Hongan vieraskentällä 1-0 (1-0). Tappio oli samalla Hongalle sen kauden ensimmäinen.

Ottelun ainoa maali nähtiin 11. minuutilla, kun Sakari Tukiainen käytti Hongan puolustuksen virheen hyväkseen ja viimeisteli varman maalin.

Honka loi ottelun avauspaikan yhdeksännellä minuutilla. Borjas Martin syötti Jean Marie Dongoun karkuun, mutta Arnold Origi venyi HIFK-maalilla hyökkääjän etukulmaan lähteneen laukauksen tielle.

Ottelun avausmaali nähtiin 12. minuutilla. Sakari Tukiainen pääsi Hongan virheestä karkaamaan läpiajoon ja viimeisteli taululle 0-1 lukemat.

Maalin jälkeen Honka hallitsi peliä ja yritti murtaa HIFK:n matalalle vetäytynyttä, tiivistä puolustusta. Muutaman kerran keltamustat pääsivätkin murtautumaan, mutta viimeiset ratkaisut eivät osuneet kohdilleen. Lähimpänä tasoitusta kävi Borjas, jonka pusku suuntautui kuitenkin selvästi maalin ohitse.

Tauolle siirryttiin vierasjoukkue HIFK:n johtaessa maalilla.

HIFK oli lähellä lisätä johtoaan toisen jakson alkuminuuteilla. Eero-Matti Auvisen ohjaus suuntautui kuitenkin hieman Honka-maalin ylitse.

64. minuutilla Jerry Voutilainen nousi pallon kanssa vahvasti ja pudotti sen Lucas Kaufmannille. Brassin laukaus meni kuitenkin tolppaa hipoen ohi.

Vaihdosta kentälle tullut Mac Kandji pääsi vielä puskemaan maalin edustalta, mutta ei saanut suunnattua palloa kohti maalia, Näin Honka kärsi Veikkausliigakauden ensimmäisen tappionsa loppulukemin 0-1.

FC Honka isännöi seuraavaksi keskiviikkona 9.9. Ilvestä ja HIFK kohtaa torstaina 10.9. Stadin derbyssä HJK:n.

Lähde: FC Hongan verkkosivut