AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.35 // 1.9.2020

Hakan Tainio perää paikallishenkeä – ”Haluan nähdä tunnetta kentällä”

Hakan Tainio perää paikallishenkeä – ”Haluan nähdä tunnetta kentällä”

Teemu Tainio toivoo tunteen pysyvän kontrollissa. (Kuva: Juha Tamminen)

Pitkään odotettu kauden ensimmäinen Pirkanmaan derby koittaa tiistaina, kun FC Haka ja Ilves kohtaavat ensimmäisen kerran 24 vuoteen Veikkausliigassa. Koskilaisten päävalmentaja Teemu Tainio haluaa nähdä omiltaan taistelua.

Joukkueen kohtasivat toisensa jo kertaalleen kesällä, kun ne olivat vastakkain Suomen Cupin puolivälierissä. Tuolloin Haka oli Tammelassa pelatussa ottelussa vahvempi ja nappasi 1-0-voiton. Siinä ottelussa koskilaiset pelasivat uhrautuvaa, ei niinkään kaunista jalkapalloa. Samalla kaavalla tuli myös avausvoitto Veikkausliigassa HIFK:ta vastaan. Tainio peräänkuuluttaa ainakin yhtä asiaa.

– Haluan nähdä tunnetta kentällä. Enkä usko, että se tulee menemään yli, mutta tietty tunnelataus pitää löytyä kentältä, Tainio painottaa Hakan verkkosivuilla.

Siinä missä Haka pääsee hyvin levänneenä otteluun, niin Ilves pelasi torstaina Dublinissa Eurooppa-liigan karsintaa. Pelirasituksen lisäksi joukkueen palautumiseen ja valmistautumiseen vaikuttaa myös matkustaminen. Tosin Tainio ei näe tässä suurta etua Hakalle.

– Kyllä heillä on ollut ihan tarpeeksi päiviä huilata tässä välissä. Inhottavia tappioita tuollaiset ovat, mutta toisaalta siinä tuli monelle mieluisaa eurokokemusta.

FC Haka-Ilves tiistaina 1.9. Tehtaan kentällä kello 18.30 alkaen.

Lisää uutisia