AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC KTP FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK
vko.35 // 31.8.2020

Maximus Tainio peleistä Veikkausliigassa: "Kyllä se on maistunut hyvältä"

Maximus Tainio peleistä Veikkausliigassa: "Kyllä se on maistunut hyvältä"

Maximus Tainio on saanut mukavasti peliaikaa viime viikkoina. (Kuva: Juha Tamminen)

Maximus Tainio teki keväällä tämän kauden kattavan sopimuksen FC Hakaan.

Tainio on ehtinyt pelata viidessä Veikkausliigan ottelussa ja pitkän tauon jälkeen pelaaminen on tuntunut makoisalta.

– Kyllä se on maistunut hyvältä. Alkukausi oli tosi puuduttava ja vähän ärsyttävää, kun piti odotella pelilupaa. On ollut kiva saada minuutteja ja yritän päästä pelaamaan mahdollisimman paljon, Tainio tuumaa Hakan verkkosivuilla.

Tainio on monikäyttöinen pelaaja ja hänet onkin nähty tällä kaudella jo neljässä eri roolissa. Hän on pelannut keskikentällä sekä kymppipaikalla, laidassa että pohjalla sekä myös puolustuksen oikealla laidalla.

– Oma suosikkipaikkani on siinä kymppipaikalla kärjen alapuolella tai sitten keskikentän pohjalla. Ylipäänsä siinä keskellä pelin ytimessä. Ei minua haittaa muillakaan pelipaikoilla pelata, mutta ne ovat minun suosikkipaikkani.

Nyt Tainio hakee läpimurtoa Hakan paidassa ja Veikkausliigassa.

– Jos tässä kahden vuoden aikana pystyisi vakiinnuttamaan paikan Veikkausliigassa avauskokoonpanossa, niin sitten voi katsoa siitä eteenpäin. Tavoitteena ovat edelleen ulkomaan kentät.

Tainio ja Haka ovat seuraavan kerran tositoimissa tiistaina, kun Tehtaan kentällä pelataan Pirkanmaan derby. Ottelu Ilvestä vastaan alkaa kello 18.30.

Lisää uutisia