AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
vko.34 // 30.8.2020

Ilveksen Veteli sai arvokasta kokemusta ensimmäisestä europelistään – ”Oli hienoa pelata”

Ilveksen Veteli sai arvokasta kokemusta ensimmäisestä europelistään – ”Oli hienoa pelata”

Joona Veteli laukoi Ilveksen toisen maalin Irlannissa. (Kuva: Juha Tamminen)

Ilveksen keskikenttäpelaaja Joona Veteli pelasi ensimmäisen europelinsä, kun Ilves kohtasi Eurooppa-liigan karsintaottelussa irlantilaisen Shamrock Roversin. Kirvelevästä tappiosta huolimatta ottelu oli kokonaisuudessaan Vetelille positiivinen kokemus.

Ilvekseen täksi kaudeksi norjalaisesta Fredrikstadista liittynyt Joona Veteli laukoi upealla sijoituksella lähes 20 metristä tupsukorvien 2–1-johtomaalin reilun tunnin pelin jälkeen. Kotijoukkue yllätettiin tilanteessa täysin.

– Siinä tuli "Lämmiltä" (Lauri Ala-Myllymäki) hyvä syöttö jalkaan. Näin, että takakulma on auki, ja oli helppo työ laittaa pallo sisään. Se oli hyvä hyökkäys meiltä muutenkin. Monen pelaajan kautta rakennettu, Veteli muistelee Ilveksen sivuilla ensimmäistä maaliaan aikuisten kansainvälisillä kentillä.

Tappiosta huolimatta Veteli nautti europelin tunnelmasta.

– Tulos totta kai harmittaa, mutta oli hienoa pelata. En ole viime aikoina pystynyt oikein kunnolla treenaamaan, kun vasemman jalan kantapäässä on ollut vammaa. Onneksi nyt tukijalka on kunnossa ja vedotkin lähtevät taas kivuitta.

– No, ärsyttävän tappion jälkeen on vaikea sanoa, että oli mukava kokemus. Meillä oli kaikki mahdollisuudet edetä jatkoon. Kaiken kaikkiaan kuitenkin tykkäsin ja tästä sai arvokasta kokemusta.


Ilves kohtaa seuraavaksi tiistaina Pirkanmaan derbyssä vieraskentällä FC Hakan. Ottelu Tehtaan kentällä alkaa kello 18.30.

Lisää uutisia