AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
vko.34 // 28.8.2020

TPS:n Hernandez kehuu Johanssonia – ”Tosi positiivinen persoona”

TPS:n Hernandez kehuu Johanssonia – ”Tosi positiivinen persoona”

Aldayr Hernandez on pitänyt Jonatan Johanssonin valmennnuksesta. (Kuva: Juha Tamminen)

TPS lähtee lauantaiseen KuPS-otteluun kahden ottelun voittoputkessa. Turkulaisten toppari Aldayr Hernandez kehuu päävalmentajaksi tullutta Jonatan Johanssonia ja kiittelee häneltä tulleita vinkkejä.

Johanssonin alaisuudessa TPS on pelannut sekä kahden että kolmen topparin muodostelmilla. Hernándezin mukaan hänen peliinsä toppareiden lukumäärällä ei ole juuri vaikutusta. Hän yrittää tehdä parhaansa ja pelata kulloinkin sovitun taktiikan mukaisesti.

Johanssonilta kolumbialaistoppari kertoo saaneensa muutamia hyödyllisiä vinkkejä.

– Jonatan on sanonut, että hän tykkää tosi paljon tyylistäni puolustaa miestä, mutta samalla häneltä on tullut pieniä vinkkejä, että miten pystyy välttämään virheitä boksissa, Hernandez kehuu tuoretta päävalmentaja TPS:n sivuilla.

"Tintistä" on ensimmäisen kuukauden aikana muodostunut positiivinen kuva Hernándezille.

– Hän vaikuttaa tosi ammattitaitoiselta valmentajalta. Hänellä on paljon kokemusta ja hän pystyy kokemuksellaan auttamaan meitä kehittymään. Hän vaikuttaa hyvin analyyttiselta valmentajalta. Ennen kaikkea hän on tosi positiivinen persoona, mikä tuo meille itseluottamusta.

Vaikka Hernández ei juuri puhu englantia, ymmärtää hän suurimman osan valmennusjohdon puheista harjoituskentällä ja pukukopissa. Viime vuonna hän kävi muutamilla seuran järjestämillä englannin kielen oppitunneilla.

– Jalkapallo itsessään on yksi kieli, jota me kaikki ymmärrämme. [Elicier] Espinosan, [Alim] Moundin, Rodney Strasserin ja Tatu Varmasen lisäksi myös Rasmus Holma puhuu jonkin verran espanjaa, mikä on hyvä, koska hän pelaa minun tavoin topparina. Pystymme kesken pelin puhumaan espanjaksi sijoittumiseen ja vastustajien miesvartiointiin liittyvistä asioista, Hernández kertoo.


KuPS-TPS lauantaina 29.8. Keskuskentällä kello 18.30 alkaen.

Lisää uutisia