AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.34 // 26.8.2020

Hakan Tainio haluaa löytää pelissä tasapainon – ”Emme halua olla kummassakaan ääripäässä”

Hakan Tainio haluaa löytää pelissä tasapainon – ”Emme halua olla kummassakaan ääripäässä”

Teemu Tainio myönsi avausvoiton helpottaneen. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Haka avasi kauden voittotilinsä sunnuntaina kaadettuaan vieraskentällä HIFK:n 1-0. Keskiviikkona koskilaiset jahtaavat kauden ensimmäistä voittoa kotikentällään, kun Tehtaan kentälle matkaa FC Lahti.

Hakan päävalmentaja Teemu Tainio myöntää pienoisen taakan pudonneen harteilta avausvoiton myötä.

- Se oli helpottava voitto. Sitä metsästettiin kynsin ja hampain.

- HIFK-pelissä huomasi, että pallo vähän poltteli jaloissa ja voittamiseen oli iso kynnys. Se voitto antoi ison buustin seuraaviin peleihin, Tainio kertoo Hakan sivuilla.

HIFK-ottelu ei ollut pelillisesti parasta mahdollista Hakaa, mutta joukkue taisteli ja pisti itsensä likoon isolla sydämellä. Voitossa oli samanlaisia piirteitä, kun liigakauden alla pelatussa Suomen Cupin pelissä, jossa Haka taisteli voiton Ilveksestä. Tainio haluaa nähdä jatkossakin samanlaista taistelua, mutta pallollisessa pelaamisessa on vielä parannettavaa.

- Haemme sellaista yhdistelmää molemmista. Emme halua olla kummassakaan ääripäässä, mutta olemme hakeneet koko kauden ajan sellaista kovuutta. Kaksi aiempaa voittoamme, ensin Ilveksestä ja nyt HIFK:sta, olivat taisteluvoittoja. Haluamme yhdistää sen taistelun pallolliseen peliimme, Tainio korostaa.


FC Haka-FC Lahti keskiviikkona 26.8. Tehtaan kentällä kello 18.30 alkaen.

Lisää uutisia