AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC KTP FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK
vko.33 // 23.8.2020

Haka-valmentaja lupasi kävellä kotiin voitosta – ”Tuolla mies nyt sitten parhaillaan marssii”

Haka-valmentaja lupasi kävellä kotiin voitosta – ”Tuolla mies nyt sitten parhaillaan marssii”

Teemu Tainiolle voitto maistui. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Haka otti helpottavan avausvoiton kaatamalla vieraskentällä HIFK:n 1-0. Hakan päävalmentaja Teemu Tainio oli tyytyväinen koko joukkueen taisteluun. Voiton myötä Hakan apuvalmentaja Mikko Manninen joutui kävelemään kotiin.

Samalla kun voitto oli Hakan kauden ensimmäinen, niin myös samalla koskilaiset pystyivät pitämään oman pään puhtaana ensimmäistä kertaa tällä kaudella.

– Lähdettiin pitämään omaa päätä puhtaana ja siinä onnistuttiin. Erittäin tyytyväinen, että pystyttiin pelin loppukin klaaraamaan, iloitsi valmentaja Teemu Tainio Hakan sivujen mukaan.

Koskilaisten lähtökohdat otteluun eivät olleet parhaat mahdolliset, sillä joukkueen toppareista Ville-Valtteri Starck ja Niklas Friberg ovat loukkaantuneina, sekä lisäksi ainoa pelikuntoinen toppari Jonas Häkkinenkin jouduttiin jättämään alussa penkille.

– Jonas valitteli selkää viime pelin jälkeen. Kun tietää meidän topparitilanteen, niin ei haluttu ottaa riskiä, mutta lopussa oli pakko vaihtaa kentälle. Selässä on jokin tälli tai lukko, ei mitään vakavaa siis.

Jos puolustuspelissä onkin ollut sanottavaa alkukaudesta, niin maanantaina nähtiin ehjä koko joukkueen puolustustaistelu. Samaa nähtiin toki jo HJK:a vastaan, mutta tuolloin Niklas Fribergin loukkaantuminen sotki pakan totaalisesti. Sunnuntai-illan ainoa kauneusvirhe tuli Seth Saariselle, joka lahjoitti pallon Luis Henriquelle ensimmäisen jakson lopussa, mutta Hakan onneksi miehen laukaus epäonnistui.

– Se on nimenomaan se asia, mikä on sakannut. Koko joukkueen puolustaminen pitää parantua ylhäältä alaspäin ja sen parissa tehdään paljon töitä. Nyt, kun on näin tiivis ottelutahti, ei harjoituksissa kerkiä isommin asiaan paneutua.

Hakan loppu-urakkaa vaikeutti vielä, kun Jami Kyöstilä lensi toisella keltaisellaan pihalle 75. minuutilla liukuessaan Kevin Larssonin puolessa kentässä nurin.

Loppupelin juoni oli selvä, sillä kotijoukkue haki raivoisasti tasoitusta, mutta tällä kertaa valkopaitojen maali varjeltui, mutta helpolla se ei tullut.

– Loppu meni sitten kuitenkin taisteluksi, vaikka me oltaisiin haluttu siinä se toinen maali tehdä. Jouduttiin puolustuskannalle, kun ei pystytty pitämään palloa ja sitten paine kasvoi, kun jouduttiin puolustamaan ja heittämään pitkää palloa.

Viimeisenä lukkona seisoi maalivahti Jakob Tånnander, jolta nähtiinkin muutama huippupelastus ottelussa.

– Tånnander oli mies paikallaan ja itse varmuus. Siinä näkyi syy, miksi hänet on hommattu ja hoiti kaikki työt mitä tuli. Kyllähän se antaa puolustukselle turvaa. Meillä on nyt kaksi hyvää, erityyppistä maalivahtia, joista valita.

Siinä missä pelaajat laittoivat itsensä likoon kentällä, niin myös valmentaja Mikko Manninen antoi kaikkensa voiton eteen.

– Mane lupasi, että jos voitetaan, niin hän kävelee kotiin. Tuolla mies nyt sitten parhaillaan marssii kohti Nurmijärveä, Tainio paljasti lopuksi.

Lisää uutisia